Greus incidents i carreteres tallades per la pluja que ha caigut sobre la comarca del Montsià i el nord del País Valencià aquest dimecres 1 de setembre. Algunes persones han hagut de ser rescatades pels cossos de seguretat i fins a 10.000 ciutadans s’han quedat sense subministrament elèctric arran de les inundacions. En municipis com Alcanar, s’han registrat fins a 80 mm en només mitja hora.

El sud del Montsià ha patit greus afectacions per les pluges torrencials que han caigut sobre les Terres de l’Ebre durant el matí d’aquest dimecres 1 de setembre on més de 10.000 mil persones s’han quedat sense electricitat per la tempesta, també al Baix Ebre, tot i que, a hores d’ara, ja s’ha restablert el servei.

El 112 ha rebut més de 300 trucades, la majoria, 249, procedents d’Alcanar, on s’ha desbordat el conegut com a Barranquet de les Cases. Les inundacions acumulades a la zona han provocat talls a l’AP-7, l’N-340, la R-16 i la carretera TP-3318. En aquest municipi s’hi han acumulat un total de 216 litres per metre quadrat fins a les 14 h, dels quals 78 han caigut en només mitja hora.

Des de Protecció Civil han activat la fase d’Alerta del Pla INUNCAT i han llençat un avís a la població per tal de limitar la mobilitat fins que afluixi la tempesta. Diversos cossos de seguretat estan operant a la zona per múltiples incidents, quan s’espera que, a mitja tarda, els núvols avancin cap al nord de Catalunya. La Situació Meteorològica és de Perill per Temps Violent, també a la comarca del Baix Ebre.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit durant aquest migdia la reunió del comitè tècnic per fer front a la situació.

A les comarques de Castelló, els bombers del consorci provincial continuen treballant amb el rescat de diverses persones atrapades a l’interior dels seus vehicles entre els municipis de Vinaròs i Rosell, molts d’ells, a l’N-238, tallada al trànsit. Allí, els rius d’aigua han arrossegat tot allò que trobaven al seu pas; des de turismes fins a contenidors, passant per taules i cadires de bars i restaurants. L’aigua ha inundat també baixos de cases i comerços.

A les xarxes, especialment, s’ha viralitzat un vídeo del Port de les Cases d’Alcanar, que ha quedat, literalment, cobert per les aigües que baixaven dels barrancs.

Autor: