L’edifici enfonsat a Peníscola podria estar afectat des de fa 3 anys. Samuel Cornelles, director de Estudios Mi Arquitecto, ha trobat repassant informes i expedients de treballs realitzats pels seus estudis, que l’edifici tenia signes de patologies el 2018.

Samuel Cornelles en assabentar-se de l’enfonsament, va recórrer els expedients de clients, ja que propietaris dels apartaments han sigut clients dels seus estudis. Al seu despatx d’arquitectes de Benicarló, Estudios Mi Arquitecto, va trobar als seus informes interns, fotografies i expedients de visites a l’edifici enfonsat a Peníscola el passat dimecres. Les visites que va fer aquest estudi de l’any 2017 al 2018, i van estar per a realitzar diferents tràmits com cèdules d’habitabilitat o certificats energètics, les quals van sempre van acompanyades de fotografies. L’equip va començar a repassar amb el seu equip les imatges, per tal d’esbrinar si hi havia algun signe previ de patologia a l’edifici, trobant esquerdes en les fotografies del 2018.

L’arquitecte creu que ja va mostrar signes de possible col·lapse a les imatges del 2018, però que, “en ser un treball menor com una cèdula mai es mira l’estructura i que en una inspecció tècnica d’edificis s’hagués detectat prèviament. Per tant, l’edifici de Peníscola presentaria signes des de fa com a mínim 3 anys”. Ara l’estudi d’arquitectura analitza les imatges que té de tots els seus clients de l’edifici, que són fins a 5 apartaments, que durant aquest període de temps han estat clients. I ajudarà en les seues imatges per tal d’ajudar als serveis de la conselleria i als forenses d’estructures per tal d’esclarir les causes del sinistre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.