Els Bombers han trobat aquesta tarda de dijous el cos sense vida de la dona desapareguda en l’esfondrament d’aquest dimecres a Peníscola. És la segona víctima mortal de l’accident, després que a primera hora del matí s’hagués localitzat ja el cos del menor desaparegut. A més de les dues víctimes mortals, dimecres al vespre els Bombers van poder rescatar una persona amb vida. El govern valencià ha desactivat ja el dispositiu de recerca de víctimes amb aquest balanç. D’altra banda, tècnics de la Conselleria d’Habitatge del govern valencià apunten al sistema constructiu dels pisos com a causa principal de l’esfondrament. Ara es revisaran els habitatges i la resta de la urbanització Font Nova.

El director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica del govern valencià, Alberto Rubio, ha comparat l’estructura amb un castell de cartes: “Si treus una o falla, col·lapsa tot amb rapidesa i tot el conjunt cau”. L’edifici, de principis dels 90, es va fer amb un sistema de murs de carga paral·lels i sistemes horitzontals d’estructura amb bigues prefabricades.

En aquest sentit, l’esfondrament s’hauria donat perquè un dels murs de l’edificació “ha perdut solidesa” per motius que es desconeixen. Rubio apunta a una possible cessió dels fonaments, tot i que considera “poc freqüent” que passi una cosa així en un edifici d’aquestes característiques.

Autor: