La 6a edició de DeltaChamber Music Festival, es va iniciar amb els primers concerts individuals, a l’església de Poblenou del Delta. Durant el dia d’avui, al Mercat Muncipal d’Amposta, es realitzaran la resta de concerts individuals previstos en la programació del festival d’enguany.

D’esta manera, durant dos dies, se celebraran 24 concerts individuals en espais emblemàtics, on un músic i un oient viuran una experiència realment única i irrepetible, atès que la música que s’interpreta neix de la mirada entre el músic i l’oient i en sintonia amb l’espai que els acull.

Els concerts individuals van arribar en primícia a tot l’estat espanyol de la mà de DeltaChamber Music Festival en l’edició del 2020, assolint un gran èxit amb la quarantena de concerts individuals que s’hi van oferir a llavors. Estos concerts s’inspiren en la performance de Marina Abramović.

L’artista és present, i el concepte es basa en el format de concert 1 a 1 desenvolupat per Volkenroda Summer  Concerts, on la codirectora artística de DeltaChamber Music Festival, Laura Ruiz Ferreres, hi va formar part el 2019. Val a dir que este format que està triomfant a Alemanya, a banda de brindar noves perspectives en el gaudi de la música de cambra, també esdevé ideal per adaptar-se als moments actuals encara marcats per la pandèmia.

A banda de l’inici dels concerts individuals, el dilluns va tenir lloc l’audició oberta del Programa Young Talent 2022 de DeltaChamber Music Festival, sent la primera vegada que es realitza una audició oberta i és presidida per un jurat professional. La iniciativa compta amb l’impuls i la col·laboració dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura.

Les guanyadores de l’audició, la qual va comptar amb èxit de participació, són Ana Parra Navarro (clarinet) i Marina Prat Mir (viola). Com a músiques guanyadores, totes dues participaran en l’edició del 2022 de DeltaChamber Music Festival, on formaran part dels assajos i del programa de concerts al costat d’una generació de professionals que són professors catedràtics superiors universitaris i escoles superiors europees i membres solistes d’orquestres internacionals del més alt nivell. Així mateix, les dues participants tindran totes les despeses cobertes.

Sota el lema “Òpera, Cambra, Acció!” i de la mà de músics nacionals amb trajectòries consolidades internacionalment, durant els pròxims dies, com a part de la programació de la 6a edició del festival, es podrà gaudir d’un concert de música de cambra a la plaça del Barranc de les Cases d’Alcanar, el dijous 5; els concerts centrals al Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta, els dies 6 i 7, i d’un concert de cambra a la Catedral de Santa Maria de Tortosa, el diumenge 8 d’agost.

Les entrades es poden comprar en línia al web del festival, deltachambermusicfestival.com, on també es poden consultar els horaris, localitzacions i programes de concert.

El festival és impulsat pels ampostins: Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Alemanya), i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina. I compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i amb el suport de la Diputació de Tarragona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Tortosa, de l’Ajuntament d’Alcanar i del Consell Comarcal del Montsià.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.