68 mesures i accions, agrupades en 28 objectius estratègics, configurats en sis àmbits temàtics diferents. Són les xifres que resumeixen el contingut del Pla Local de Joventut d’Amposta 2021-2024, que el ple de dilluns 26 de juliol va aprovar de manera inicial amb unanimitat de tots els grups municipals, i que estableixen totes aquelles polítiques inclusives, participatives i integrals de joventut, compromeses a facilitar el procés d’emancipació de les persones joves per desenvolupar-se en plena llibertat en els diferents àmbits de la seva vida. “Una de les coses més destacades del Pla és que la seva redacció és fruit d’un procés participatiu entre tots els i les agents que són claus en les polítiques de joventut, així com també dels propis joves“, ha assenyalat l’alcalde, Adam Tomàs.
“Hi hagut tres moments participatius“, ha afegit la regidora de Joventut i Participació Ciutadana, Carla Bonfill, “un primer moment participatiu de diagnosi, on han participat 182 persones i van fer un total de 400 aportacions amb 50 conclusions; un segon moment en que van participar-hi 20 persones, tant amb un espai online com participació al carrer, on es van fer 100 aportacions i d’allí ja va sortir els sis àmbits temàtics, amb els 28 objectius estratègics i les 68 mesures concretes, i finalment, el tercer moment de devolució participada on es va exposar tot el contingut del pla“.
Els sis àmbits amb els quals s’estructura el Pla són:
- Àmbit 1: organització municipal i seguiment del pla, on es plantegen les mesures d’organització municipal i seguiment del pla, per tal de vetllar pel seu compliment, seguiment i avaluació.
- Àmbit 2: participació i transformació, que se centra en aquelles mesures que han de potenciar i millorar el vincle i la comunicació entre l’administració i la persona jove per tal de fomentar la seva participació en tot el que és públic.
- Àmbit 3: benestar i inclusió, que incideix en les polítiques de cura de les persones joves en els diferents àmbits de la salut, l’esport, la cultura i el lleure, i en promoure les habilitats i les competències socials i relacionals amb els recursos i espais que ho facilitin.
- Àmbit 4: emancipació i futur: educació i formació, que incorpora accions a per fer fomentar la col·laboració entre els diferents agents educatius de la ciutat i promoure l’orientació educativa
- Àmbit 5: emancipació i futur: treball i ocupació, que se centra en totes aquelles accions per fomentar l’orientació professional, l’ocupació i la contractació juvenil, així com el retorn i la recuperació del capital social jove
- Àmbit 6: emancipació i futur: habitatge, que incideix en aquelles polítiques per donar suport, orientació i acompanyament en l’accés a l’habitatge.