Junts per Tortosa que governa a la capital del Baix Ebre i el grup de Movem Tortosa a l’opisició, han polemitzat les últimes hores pel projecte de recuperar el camí de Sirga. Segons han explicat des de Movem Tortosa a través d’un comunicat presentaran una moció al primer ple ordinari del mes de setembre per recuperar l’antic Camí de Sirga entre Ferreries i Jesús, una proposta reivindicada també per l’Associació de Veïns de Ferreries – Sant Vicenç.

Concretament el projecte planteja recuperar este tram del Camí de Sirga d’uns 800 metres aproximadament, que uneix el barri de Ferreries amb l’EMD de Jesús a partir del Parc Lluís Companys i fins a l’embarcador de Jesús. Pràcticament un quilòmetre que transcorre per la vora del riu, passant per darrere la fàbrica d’olis Faiges i que en estos moments està abandonat i ple de vegetació. D’esta manera, segons Movem, es recuperaria una antiga connexió, de fet la més curta, per connectar Jesús i Tortosa a través de Ferreries.

Junts per Tortosa ha sortit al pas d’aquest comunicat i ha volgut recordar que l’actuació al Camí de Sirga, entre Ferreries i Jesús, ja s’està tramitant per part del govern municipal, juntament amb altres administracions, manifestant que “es tracta d’una actuació que vam incloure al programa electoral de la nostra formació. A la vegada, esta acció es va afegir al Pla d’Actuació Municipal (PAM) fet pel govern municipal per al mandat 2019-2023, concretament a la línia 153. En canvi, aquesta proposta no va figurar al programa electoral de Movem“. També han lamentat que el grup de Movem vulga anotar-se com a propis els projectes que està impulsant i duent a terme Junts per Tortosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.