Aina Cid i la seva companya de bot, la càntabra Virgina Diaz, lluitaran per una medalla en la final de rem de 2 sense timoner dels Jocs Olímpics de Tòkio. A la semifinal, que s’ha disputat a les 5:30 d’esta matinada, com acostumen a fer en la majoria de regates, les remeres del bot dirigit pel tècnic tortosí Xavi González, han anat de menys a més i després d’una gran remontada s’han assegurat ja el diploma olímpic.

En el cas d’Aina, serà el segon consecutiu, després del que va aconseguir en els Jocs de Rio, en aquella ocasió formant parella amb Anna Boada. Com era d’esperar, a la semifinal, Nova Zelanda va nar per davant durant tota la regata, i només Russia va intentar seguir el bot de les campiones del món del 2019.

Aina i Virginia van passar els primers 1000 metres en sexta i última posició, però llavors van incrementar el ritme fins aconseguir apropar-se a les russes i finalitzar en un tercer lloc que les situa a la final.

La lluita per les medalles arribarà en menys de 24 hores dediferència i està prevista ja per la matinada de dimecres a dijous, a les 2:30h.