El grup ‘Take Action Delta’ continua amb la lluita de recollir residus al Delta de l’Ebre i la Serra del Montsià. Ara, aquest moviment s’ha centrat en les burilles de cigarretes.

Aquest dissabte, i en només una hora, n’han plegat un total de 2.202 del centre de La Ràpita. La voluntat de l’organització no ha estat la de netejar els carrers, sinó la de conscienciar a tots els ciutadans de les conseqüències de llençar aquests residus a terra.

‘Take Action Delta’ recull, sobretot, plàstics dels entorns naturals amb diferents iniciatives repartides al llarg de l’any. Aquesta s’allargarà tot el mes d’agost, tot i que amb només una hora ja han complert la meitat del seu objectiu: recollir un total de 5.000 burilles.

La iniciativa s’inclou dins les experiències del repte ‘Catalunya Clean Up Challenge’ qui tenia l’objectiu de fotografiar, geolocalitzar, recollir i etiquetar 100.000 peces d’escombraries abans del juny del 2021 amb un aplicatiu mòbil.

Assolit ja aquest repte, ara l’organització mira més enllà amb una fita molt ambiciosa; que la Generalitat publiciti aquesta aplicació, ‘Litterati’, perquè tothom en faci ús.

 

Autor: