El ramaders de les Terres de l’Ebre demanen que es mantinguin els actes amb bous a les festes majors. Esta és la petició que ha fet Pedro Fumadó ‘Lo Xarnego’, un dels principals ramaders de les Terres de l’Ebre ja que és ara quan la temporada taurina arriba a les places més esperades, com són les de les festes de Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Amposta i Deltebre.

L’argument dels ramaders és molt clar: si es fan i es mantenen els concerts, també es poden mantenir els bous a les places portàtils. Recorden que l’aforament està limitat a un màxim de 500 espectadors. Per al Xarnego la suspensió de les festes amb bous, seria una humiliació.

Pedro Fumadó ha participat en les festes majors de Santa Bàrbara, en l’homenatge a José Maria Gallego, un conegut veí de Santa Bàrbara, mort aquest any, i que va treballar a la policia local de Tortosa. Pedró Fumadó ha participat gratuïtament en l’homentage i ha felicitat  tant l’ajuntament com la comissió de bous per l’organització i les mesures anti-covid aplicades a la plaça de bous.

Esta setmana comencen les festes majors a la Ràpita,  Sant Jaume d’Enveja i Camarles i totes les poblacions han previst la celebració d’actes amb bous. El model a seguir és el mateix: plaça portàtil, aforament limitat i entrada de pagament.

Pedro Fumadó ‘Lo Xarnego’ va celebrar els seus 66 anys amb una trobada d’amics a la plaça que té a la seua finca de l’Ampolla, i inclús es va atrevir a torejar. Vigilant però que la vaqueta no el tombés.

Autor: