El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va lliurar este dijous a l’Ampolla els guardons Bandera Blava 2021 als 22 ports esportius catalans premiats per la seua gestió ambiental, la informació i l’educació ambiental i la prestació òptima dels serveis a les instal·lacions. Catalunya se situa al capdavant de l’Estat amb 22 ports esportius guardonats amb Banderes Blaves, entre els quals hi ha els ports de l’Ampolla i l’Ametlla de Mar.

El distintiu Bandera Blava l’atorga anualment la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), una ONG internacional de caràcter ambiental, en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a tot l’Estat.

Els gestors i concessionaris del sistema portuari català van engegar fa uns anys la millora de la gestió ambiental dels ports. Actualment, la major part tenen certificat un sistema de gestió ambiental mitjançant l’ISO 14001 i l’EMAS, que obliga a assolir nivells òptims en consum de recursos energètics, tractament i recollida de residus, seguretat i salut, entres d’altres.

Les candidatures de les Banderes Blaves les preparen els mateixos gestors dels ports o dàrsenes esportives voluntàriament, i les adrecen a l’ADEAC. Posteriorment, es reunix el Jurat Estatal del qual en formen part representants de les administracions portuàries autonòmiques dels ports que han presentat candidatura i dels ministeris, i experts d’universitats. Les candidatures que passen esta fase s’envien al Jurat Internacional, que decidix quins ports obtindran Bandera Blava. Dels 22 ports catalans distingits, 8 se situen a Girona, 8 a Barcelona, 4 a Tarragona, i 2 a les Terres de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.