Sota el lema ‘La memòria del riu. Feixisme, mai més’, la Comissió per la Retirada de Símbols Franquistes de Tortosa ha convocat una concentració, el dia 18 de juliol a les 21:30 h (dia en què Justícia havia previst la retirada del monòlit) al pont de l’Estat a favor de la retirada del Monument de la Batalla de l’Ebre.

Mentrestant, al Passeig de l’Ebre amb Avinguda Catalunya de Tortosa, el COREMBE i Tortosins pel Monument també han cridat a la mobilització. Serà el dijous, dia 15 de juliol a les 19:30 h, però, en aquest cas, per mantenir-lo al mig del riu.

Dues reaccions a la resolució del contenciós administratiu número 2 de Tarragona, qui ha paralitzat les obres de retirada del monòlit en un dels episodis més tensos que es recorden a la capital del Baix Ebre respecte a aquesta polèmica.

Les reaccions polítiques a la paralització de les obres tampoc no s’han fet esperar. En una visita de Salvador Illa a les Terres de l’Ebre aquest cap de setmana, el líder socialista s’ha mostrat a favor de la resolució. Illa, ha estat contundent i ràpid en afirmar que sempre respectaran les decisions judicials.

D’altra banda, la CUP Tortosa ha qualificat de vergonyosa la campanya del COREMBE, el Col·lectiu per a la Reinterpretació del Monument de la Batalla de l’Ebre, i s’ha reafirmat en la idea que no existeix una reinterpretació possible pel que continua sent ‘el monument franquista més gran de Catalunya’. Per tot això, han batejat la decisió de la jutgessa Natalia Jiménez de ‘lamentable’ i conviden al govern municipal a presentar un recurs contra el dictamen.

Autor: