El cribratge impulsat pel Departament de Salut entre la població menor de 40 anys no vacunada de Deltebre durant dilluns a la tarda i dimarts al matí passats ha detectat set nous casos positius després de 323 proves –quatre s’hauran de repetir-. Això eleva fins a 43 el nombre total de contagiats, així com 347 contactes estrets, pel brot de covid-19 que va tenir origen un viatge de final de curs a Tenerife d’estudiants de l’IES Deltebre i que s’hauria propagat també en un partit de futbol posterior entre La Cava i Jesús de Maria. El cribratge tenia com a principal objectiu frenar ràpidament la transmissió comunitària i l’augment del nombre de persones afectades. Salut ha agraït la coordinació i la col·laboració de veïns en les proves.

D’altra banda, el Departament ha informat que el l brot entre la població jove del Baix Ebre, que afecta principalment el municipi Tortosa, es troba sota control per part d’Epidemiologia i afecta, segons les últimes dades, 54 persones que han donat positiu.

Autor: