La cooperativa de Godall (Montsià) va presentar aquesta setmana a La Boqueria els olis Lacrima Olea amb tres ambaixadors de luxe: Jeroni Castell xef del  restaurant Les Moles (1 estrella Michelin i 2 sols Repsol), Ada Parellada xef del restaurant Semproniana (2 sols Repsol) i Tana Collados, periodista i directora de “Gent de Mercats i Comerços” a TV3.

Els tres ambaixadors van donar a conèixer les característiques de les varietats produídes per la cooperativa: arbequina, picual, empeltre, sevillenca, farga i morruda, les tres últimes de la D.O. Baix Ebre-Montsià, així com els nous olis aromàtics de tòfona, mandarina, bitxo i farigola. El president de la Cooperativa, Alexis Albiol, recordava que “l’esdeveniment no només és per parlar dels excel·lents olis, si no també de territori i sostenibilitat” referint-se al cultiu tradicional de les oliveres centenàries i mil·lenàries de la zona. El xef Jeroni Castell explicava que “la cuina de Les Moles no s’entén sense l’oli” i ha mostrat les receptes amb oli d’oliva que des de 2007 inicien el menú degustació del restaurant Les Moles, d’Ulldecona: l’espelma comestible a base d’oli texturitat per estendre a sobre del pà, falses olives (esferificació) i el polvoró on l’oli d’oliva substutueix el llard. L’Ada Parellada explicava que “davant la creença que tot el d’abans era millor, i realment no és així, el pà, el vi i especialment l’oli són millors ara”. Per la seva part, Tana Collados feia una especial menció a “la riquesa organolèptica de la singularitat dels olis D.O. Baix Ebre-Montsià”.

L’esdeveniment, organitzat per la Cooperativa de Godall, va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Godall, el Segell de Venda de Proximitat i l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria. El seu gerent, Òscar Ubide, que donava inici a l’acte, va assenyalar que era la primera vegada que s’utilitza l’aula de forma presencial degut a la pandèmia.

Foto: Cedida

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.