Tornen les celebracions de les revetlles als municipis de les Terres de l’Ebre. Els ajuntaments costaners obriran les seues platges, tot i que amb aforaments limitats. Alguns d’interior han optat per celebrar la nit amb fogueres i balls. D’altra banda, alguns ajuntaments també han decidit suspendre els seus actes. Des de la Generalitat demanen una doble precaució: pel foc i per la pandèmia. Demanen celebrar una única festa de Sant Joan amb grups reduïts.

A les Terres de l’Ebre, els municipis costaners ebrencs són els que més celebraran la revetlla. A l’Ametlla de Mar han preparat una tarda d’espectacles per als més petits i ja a la nit una foguera a la Platja de l’Alguer. A mitjanit es farà el Castell de Focs d’Artifici al Port pesquer. Hi haurà públic assegut i control d’aforament. En plenes festes majors de l’Ampolla, el municipi costaner encendran la gran foguera a la platja de les avellanes. A la 1 de la matinada serà el torn de l’actuació musical del grup Reckless al Port Pesquer.

A La Ràpita la foguera serà a la Platja del Garbí i hi haurà música en viu i sopar popular, tot i això, les entrades ja estan exhaurides. A les Cases d’Alcanar hi haurà diverses actuacions que acabaran a les 22.30 amb el Trio Musical Hechizo al recinte portuari.

Tot i això, alguns municipis de l’interior també han preparat celebracions per a la revetlla. És el cas de Flix, que es farà a la Unió Social, on hi haurà una foguera i ball del Duo Charlotte i un concert del grup Flixanco. Al Pinell de Brai hi haurà un sopar popular amenitzat per Dj Blay. Hi ha altres municipis com Jesús que han decidit no celebrar enguany la revetlla, tot i que sí que faran un acte per recollir la Flama del Canigó, igual que Campredó.

Des de Protecció Civil recorden que enguany la revetlla ha de ser segura per partida doble: pel foc i petards i per la pandèmia. Els Agents Rurals alerten del risc d’incendi a causa dels petards. La Generalitat recorda que no estan permeses les aglomeracions de gent i que és millor celebrar una festa de Sant Joan en grups reduïts d’amics o familiars. Recorden que encara la pandèmia és present i que cal tenir present la mascareta i la distància de seguretat. Tot i això, recomanen el rentat de mans amb aigua i sabó, ja que no es pot utilitzar el gel hidroalcohòlic si s’han de manipular petards.

A Canal Terres de l’Ebre hem sortit pel carrer per conèixer com viuran els ebrencs i ebrenques la revetlla.

Autor: