La tecnologia 5G podria permetre al personal sanitari fer seguiments o, fins i tot, fer ecografies a casa dels pacients. Així ho ha anunciat el director de la Fundació TIC i Salut en una conferència de la Mobile Week Ribera d’Ebre. D’aquí uns mesos, aquesta fundació començarà a fer testejos en aquesta direcció al Laboratori 5G del Polígon del Molló de Móra la Nova.

La tecnologia 5G té un potencial enorme per transformar l’assistència sanitària. Podria permetre que els sanitaris poguessin fer controls o, per exemple, ecografies a casa dels pacients, segons ha explicat el director de la Fundació TIC i Salut, Josuè Sallent, en la conferència ‘Aplicació del 5G a la Salut’, a la Mobile Week Ribera d’Ebre.

D’aquí unes setmanes, quan el laboratori 5G del Polígon del Molló de Móra la Nova estigui a punt per funcionar, la Fundació TIC i Salut començarà a fer testejos en aquest sentit amb la col·laboració de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, l’Hospital Verge de la Cinta i el CAP de Flix.

A més, el 5G podria tenir un gran impacte en l’ús de la telemedicina, la cirurgia remota en zones amb difícil accés o la formació de professionals utilitzant tecnologies exponencials com la realitat virtual i augmentada.

Autor:

Periodista