Dilluns, 7 de juny, s’ha iniciat un servei d’SMS interactius per als usuaris que tenen visita programada als serveis d’Al·lergologia, Otorrinolaringologia, Obstetrícia i Ginecologia, i Cirurgia General i Digestiva, que s’anirà ampliant progressivament les properes setmanes.

El recordatori de citació a través d’SMS interactius, que s’envia quinze dies abans de la visita o la prova diagnòstica, consisteix en la tramesa d’un enllaç a través del qual el pacient que el rep té accés a les seves citacions futures.

Un cop l’usuari accedeix a l’aplicació, pot confirmar l’assistència a la visita, sol·licitar-ne un canvi o cancel·lar-la. A més a més, en cas que es tracti d’una prova que requereix una preparació prèvia, també hi trobarà la informació relativa i informació de com arribar al centre.

Per l’altra part, els professionals poden visualitzar l’estat dels SMS i gestionar els canvis sol·licitats pels pacients. Si l’usuari no anul·la ni confirma la cita, tres dies abans de la visita rep un segon SMS d’avís.

Fins ara s’han enviat un total de 1.620 SMS, dels quals un 94% han sigut de confirmació de visita, un 4%, de propostes de replanificació i menys d’un 2%, de cancel·lacions.

Amb aquesta innovació, que aporta més flexibilitat, celeritat i facilitat en el procés de citacions, la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre pretén millorar la programació de visites i disminuir substancialment l’absentisme a les consultes, la qual cosa té una implicació en la reducció de la llista d’espera.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.