El PDeCAT ha presentat avui els resultats del seu procés electoral intern. El president David Bonvehí ha agrait el compromís dels militants amb el procés participatiu i sobretot amb el futur del PDeCAT. El nou secretari general adjunt, Marc Solsona, per la seva banda, s’ha posat a disposició del conjunt de la militància assegurant que hi ha camp per córrer i que el Partit Demòcrata serà el que vulguin els seus integrants.

La nova secretaria general del PDeCAT, Àngels Chacón, ha reivindicat “el PDeCAT com el partit de la veritat, de la responsabilitat’ordre i de l’ambició”. El PDeCAT “és el partit de centre integrador, de mirada llarga, obert, transversal i innovador”. Chacón ha exposat que “anem a treballar per un Catalunya millor”. La flamant secretaria general ha avançat que “obrim una etapa de reafirmació, serà més que una estratègia per les properes municipals”.

Per Chacón “realisme i ambició no són termes antagònics”. La secretaria general del PDeCAT ha indicat que “creiem en el respecte i diàleg, no en l’absorció d’una de les parts” i ha afegit que “defugim de la polarització”.

Pel que fa a la situació política que viu el país, Chacón ha insistit en que “cal amnistia, cal donar solucions, cal un referèndum pactat”. En aquest sentit ha recordat que “som part del 52% de vots independentistes, i serem sempre denunciant la repressió de l’Estat per a l’1 d’octubre”, tot recordant que el PDeCAT va ser protagonista i impulsor tant el 9 de novembre com l’1 d’octubre.

Pel que fa a l’estratègia del Partit, Chacón ha mantingut que “el PDeCAT és un subjecte polític viu i actiu”. I ha posat per exemple “al Congrés on els nostres diputats són actius amb la llei de mecenatge o revertint la pujada de l’impost de matriculacions”. En aquest sentit s’ha referit a la “política real que també es fan a les diputacions, consells comarcals i als ajuntaments, i a totes les institucions del país”.

En relació a l’acció política catalana, “estarem molt atents a la concreció dels fons europeus, com ho reverteix aquest Govern”. A més, “estarem també molt atents al món local, visitarem regularment totes les vegueries, volem acabar amb la visió centralista del país”. En tot cas, el PDeCAT “es reivindicarà en els diferents escenaris de la política catalana”, ha subratllat Chacón. I ha remarcat que “nosaltres explicarem el nostre projecte per a Catalunya”.

Chacón ha lamentat que “els 77.299 vots van ser insufcients per fer entrar el projecte del PDeCAT al Parlament però això no vol dir que no seguim fent política”. La líder del PDeCAT ha subratllat que “a Catalunya parlem molt del què però poc del com”. A banda, Chacón ha denunciat que “veiem ara canvis de criteri d’alguns polítics i partits que són sorprenents”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.