Els municipis amb platja de les Terres de l’Ebre estan estudiant com aplicar les recomanacions del Procicat per celebrar la revetlla de Sant Joan amb seguretat. A l’Ampolla, al Baix Ebre, la revetlla coincideix amb les Festes Majors. A l’Ajuntament se li ha girat feina després que el Procicat hagi donat permís per celebrar actes festius i hagi donat indicacions per celebrar revetlles amb seguretat. De moment confirmen que hi haurà foguera a la platja.

Les festes majors de l’Ampolla seran del 19 al 27 de juliol. Se celebren en honor a Sant Joan i habitualment es barregen els actes tradicionals amb la revetlla del 23 de juny. Després que s’hagin aixecat algunes restriccions per la celebració d’actes festius i s’hagin publicat les recomanacions per la nit de Sant Joan, l’ajuntament estudia com limitar els aforaments. La nit del 23 de juny es farà un foguera a la platja de les Avellanes.

La Ràpita és l’altra població coneguda per les seves revetlles de Sant Joan a la platja. Des de ja fa uns anys amb música en directe, taules per sopar amb la colla d’amics i una gran foguera. L’Ajuntament ja està estudiant com dur a terme la festa respectant les mesures que ha publicat Protecció Civil.

El Procicat recomana limitar els aforaments de les platges i que els ajuntaments habilitin espais perquè es puguin reunir grups de màxim 10 persones. Les fogueres o els castells de foc es podran fer però també s’hauran de controlar els aforaments al seu voltant. La venda de petards està autoritzada i cal seguir les recomanacions de prevenció habituals.

 

 

Periodista.