El Departament de Territori i Sostenibilitat està habilitant un pas alternatiu al tall del fals túnel ubicat a la carretera T-333, entre els municipis d’Horta de Sant Joan i Prat de Comte. Ara mateix no es pot circular per la via després que es detectessin unes fissures en l’estructura de formigó de la construcció.

De moment, els vehicles que passaven per aquest tram, són desviats per l’eix viari d’Horta de Sant Joan – Gandesa – Xerta, el que suposa un retard d’uns 35 minuts de mitjana del trajecte habitual.

El Departament de Territori i Sostenibilitat està avaluant les causes de la fissura, i, mentre no finalitzin els treballs de reconstrucció, han habilitat un pas alternatiu que estarà llest en quatre setmanes.

Un eix vertebrador

Aquesta és una petició dels ajuntaments d’Horta de Sant Joan, Prat de Comte i Arnes, ja que la carretera T-333 és un enllaç directe entre els habitants de la Terra Alta i el Matarranya amb la costa i Tortosa, també amb l’Hospital Verge de la Cinta. La preocupació entre els alcaldes s’accentua, però, en època estival, quan molts turistes podrien descartar la zona per les dificultats que comporta arribar-hi.

Cal recordar que la carretera es va remodelar per complet l’any 2007, i, durant els treballs, va romandre tallada durant un període de gairebé tres anys.

Autor: