El Port de Tarragona se sumarà, aquest dissabte 5 de juny, al Dia Mundial del Medi Ambient organitzant tres activitats de caràcter sostenible i social. La primera de les tres activitats, és la nova creació, dins del recinte portuari, d’un jardí que té com a objectiu incentivar l’existència de papallones. L’acció, proposada pel departament de Sostenibilitat del Port , permetrà fer créixer la diversitat d’olors i colors i existiran nous i diferents ritmes de floració que afavoriran la diversitat d’insectes. Aquests tipus de jardins de papallones promouen la biodiversitat a les ciutats. Les plantes hi tenen una floració gradual i diversa amb flors de diferents formes que poden atreure diversos pol·linitzadors, sobretot papallones. Cal afegir, que els insectes fan una gran tasca en el control biològic de plagues, ja que són depredadors d’insectes que poden ser un perill per a les plantes.

La segona de les tres activitats es durà a terme el mateix dissabte 5 de juny d’11h a 13h, aproximadament, al Moll de Costa. Es tracta d’una iniciativa, organitzada per treballadores i treballadors voluntaris que formen part de PortSolidari. L’activitat és oberta al públic i porta el títol ‘Vine a conèixer les plantes del Port de Tarragona’. L’activitat pretén donar a conèixer la importància de la jardineria sostenible així com conèixer cadascuna de les plantes que conformen la jardineria del Port. El Port treballa en la creació de noves zones enjardinades amb criteris d’integració paisatgística i tenint en compte els tipus de plantes que trobem de forma natural en la zona litoral del mediterrani.

El taller, per a famílies i infants, consistirà a passar una estona descobrint i identificant, a l’aire lliure, les plantes, arbres i flors en diversos espais enjardinats del Moll de Costa. Amb un tríptic en mà i amb uns adhesius les famílies podran completar i esbrinar si el que estan veient es tracta d’espígol, margalló, romaní o de farigola reptant, entre moltes més espècies que veuran. Cal afegir que les famílies que hi participin s’enduran, com a record de l’experiència, una planta aromàtica per a plantar-la a casa.

La darrera activitat, organitzada pel Museu del Port, es durà a terme el diumenge 13 de juny. En aquest cas la celebració tindrà doble commemoració, per una banda el Dia Mundial del Medi Ambient i per altra la commemoració del Dia Mundial de l’Oceà, que se celebra el 8 de juny. L’activitat consisteix a fer un recorregut per la costa tarragonina, concretament des de la platja Arrabassada fins a la platja Savinosa, i observar les restes fòssils existents com taurons, corals, petxines i peixos. Sota el títol ‘Taurons i altres animals marins, dotze milions d’anys ens separen’ s’intentarà respondre a preguntes com ara Com eren aquells animals marins?, Com vivien? Què va succeir?…..

Cal afegir que es tracta d’una activitat gratuïta amb reserva prèvia a [email protected] i amb punt de trobada a les 9:45h a la platja Arrabassada. Com sempre el Port de Tarragona posa a disposició la seva agenda d’activitats actualitzada publicada amb tota la informació de cada activitat a  https://www.porttarragona.cat/ca/port i-ciutat/agenda-activitats/calendarimensual/2021/6/-

Cal esmentar, que el Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 del Port Tarragona és un ferm compromís i un document viu que, a més d’ajudar a la programació de les accions per a lluitar contra el canvi climàtic, afegeix transparència i rendiment de comptes en uns reptes, com la cura mediambiental i l’economia sostenible, que implica a totes les persones, com organitzacions i com a societat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.