Tot i la situació atípica de la temporada 2020-2021, l’FCF garanteix el cobrament íntegre de totes les campanyes, així com d’altres bonificacions extres fruit del treball de la Junta Directiva i la Comissió Econòmica.

La creació de la Comissió Econòmica de la Federació Catalana de Futbol, al juny de 2019, entre d’altres coses, ha suposat un important estalvi de prop de 300.000 euros en serveis regularitzats i d’assessoria jurídica externa. Això ha garantit una salut econòmica federativa, que permet a l’FCF assumir els compromisos establerts en favor dels club i federats.

Així, a banda de les bonificacions aplicades a principi de temporada en les quotes federatives i del 25% en la quota de la Mutualitat, aquesta setmana s’ha iniciat el retorn del 50% del Portal del Federat. També s’està treballant amb la Mutualitat de Futbolistes Espanyols una bonificació parcial de les quotes de la temporada vinent.

Paral·lelament, la Federació Catalana de Futbol activa un nou curs el procediment perquè els clubs percebin els ajuts econòmics de totes les campanyes de promoció, abans de final de temporada. Aquestes subvencions procediran dels següents programes d’ajut:

  • TOTS SOM UN EQUIP, per a l’impuls del futbol amateur masculí i femení.
  • #ORGULLOSA, per a la promoció del futbol base femení.
  • CAMPANYA DE SUPORT ALS CLUBS DE BASE, que s’aplicarà a tots aquells clubs que només tinguin futbol base masculí a la seva estructura.
  • EQUIPS EN CATEGORIES NACIONALS D’AFICIONATS, amb l’1% del decret televisiu per a la Primera Nacional Femenina i les categories nacionals de futbol sala.

A aquestes campanyes i ajuts, cal sumar-hi la rebaixa del cost del rebut arbitral en un 15%. A més, es produirà la devolució del 100% de la quota d’equip de la temporada 2020-2021 a tots els equips masculins i femenins d’àmbit territorial; també del 100% a tots els equips de base femenins; i del 50% a tots els equips de base masculins, tant de futbol, com de futbol sala.

Totes aquestes subvencions i devolucions sumen en conjunt prop de 4 milions d’euros en favor de clubs, federats i federades.

Agraïment a empleats i proveïdors

No només la Comissió Econòmica ha tingut a veure en la realització d’aquesta inversió en favor de clubs i federats. També el conjunt de treballadors, professionals externs i proveïdors de l’FCF han contribuït decisivament a l’estabilitat econòmica de la institució, assumint una reducció salarial i dels seus honoraris del 15%.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.