El científic Carl Sagan en el seu llibre, El mon i els seus dimonis, ens dona un toc d’alerta sobre els riscos de mantenir el coneixement científic en unes poques elits i el risc que representa pel futur desenvolupament de la humanitat i ho escriu com a defensor del medi ambient i de la ciència contra la religió i les injustícies, aquest toc d’alerta es centrava bàsicament en els perills de la manipulació històrica sobre tot pel pensament crític , l’avançament de la ultra dreta i els fanatismes religiosos on ha de ser el coneixement i mètodes científics per satisfer les necessitats de la societat i la natura per davant els interessos de les elits minoritàries que nomes busquen enriquir-se,el llibre va ser publicat a finals del segle XX. Un altre científic de prestigi l’Emili Lledó que no fa gaire va renunciar a la medalla d’or de Madrid feia referència els eslògans que portaven els defensors de la segona república m’entres defensaven la ciutat dels colpistes i que deien ;No Passaran, i ell afegia varen passar per quedar-se.

El perill que esmentava Carl de la memòria històrica que els hereus dels feixistes han modificat per definir un cop d’estat a l’ordre constitucional de la segona república com un ,Alzamiento nacional contra los rojos,escrit i estudiat en els llibres a les escoles que ha donat com a resultat la manipulació dels ciutadans de la seva historia fent que una part d’ells de manera inconscient ho assimiles i ho fes seu creient que era veritat. Aquests colpistes varen fer el cop d’estat per defensar les elits financeres i econòmiques sent aquest el mes sagnant d’Europa occidental amb l’ajut de Hitler i Mussolini. Aquesta versió manipulada de la historia del país domina en amplis sectors de la dreta i la ultra dreta els defensors de la pàtria varen ser els nacionals m’entres els separatistes eren els rojos. Aquesta intoxicació quan es va voler fer la transició es va alleugerir dient que i havia dues Espanyes i la culpa era de totes dues. Encara però la historia que s’ensenya a les escoles publiques o privades oblida els grans avenços de la segona república sobre el sistema borbònic que va substituir.

Aquesta burda manipulació dels guanyadors de la guerra que han actualitzat la seva ideologia sent ara neoliberals han creat abraçats al capitalisme un gran genocidi social i econòmic ,sistema que dona el dret als politics a fer politiques econòmiques que duen a la misèria i maten a moltes persones,que faciliten els drets a les elits econòmiques d’explotar, maltractar i despatxar de qualsevol manera als treballadors dins els límits flexibles de la llei, drets que son imperatius per aguantar el sistema m’entres els representats d’aquests consideren que si per aquests actes es produís qualsevol tipus d’anomalies ells no en són culpables. Les elits hi son per estendre els límits morals i intel·lectuals de la misèria potencial la conclusió que en treuen es plana, son rojos tots aquells que s’oposen al capitalisme i la globalització i els civilitzats els que accepten aquesta filosofia que te com a únic objectiu enriquir tot el possible les elits dominants. Aquesta filosofia s’ha pogut veure en les eleccions a la comunitat de Madrid i tot el que esta passant al país.

Filosofia que ara mateix a portat al capitalisme al final i que s’haurà de treballar per substituir-lo qüestió que s’haurà de fer de baix a dalt inutilitzant les elits que a part d’enriquir-se provoquen la reducció de la biodiversitat, la tala de grans extensions d’arbres de boscos naturals, el saqueix dels recursos minerals, l’experimentació de la genètica de les llavors OMG, l’escalfament global, el descongela-me’n dels pols , la manca d’aigua que s’han accelerat per les politiques de lliure mercat, d’individualisme i el gran consum de productes sense cap mesura propis de la filosofia neoliberal d’aquestes elits. Desde que es va aprovar la constitució ara fa mes de quaranta anys,el politics van fer creure a la ciutadania que el feixisme estava eradicat i no era cert estava pensant de quina forma sortiria a la societat per ser acceptat havia de canviar i matissar el discurs per agafar el que creuen que els pertany, el país, si els demòcrates no es mobilitzen, si es queden a casa serà un passeig triomfal per ells i un infern pels demòcrates, la transició va ser una il·lusió explicada per tota classe d’il·lusionistes que la varen fer per obtenir el que pretenien enganyar a la ciutadania que van aconseguir amb un càpita corrupte i anti -demòcrata ara fugit de la justícia i del país. La solució del gran problema d’Espanya i els seus pobles esta en mans dels ciutadans.