La portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha dit a ERC que segueixen disposats a negociar la formació de Govern. “Nosaltres no ens aixequem de la taula, seguim asseguts. Està en mans d’ERC si pactar amb la Moncloa per les engrunes val més la pena que tot el que hem construït fins avui“, ha dit Nogueras aquest dimarts en roda de premsa a la cambra baixa. La portaveu de JxCat ha demanat als republicans que siguin “sincers“, deixin de “posar excuses” i expliquin “el motiu real” pel qual s’han aixecat de la negociació. Nogueras ha afirmat que un Govern “fort, independentista i estable és possible amb JxCat” i que estaven “a pocs dies de l’acord“. “Estava gairebé acabat“, ha assegurat.

Nogueras ha afirmat que seria una “estafa històrica” que no es pacti un Govern independentista i ha insistit que “no hi ha un motiu contundent” per haver donat per acabada la negociació.

La portaveu de JxCat ha instat ERC a aclarir si la independència segueix formant part del seu full de ruta després que el president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, hagi opinat que la independència no és una “prioritat immediata” dels republicans.

Autor: