Fent èmfasi en aquest verb del castellà, em fa adonar que avui dia potser no es coneix molt o no sabem identificar una de les seves connotacions més important, enfocada a les persones.

Inconformista reactiu, en contra de tot, però no fa res, només es queixa. La responsabilitat mai és d’ell, sempre la dóna al seu entorn, ja sigui l’empresa, els companys, el temps, el polític del moment… Salta davant de qualsevol estímul per repartir negativitat al seu entorn i no pot suportar l’èxit aliè; sempre diu “NO!” a qualsevol alternativa.

L’ecosistema d’aquests individus ha proliferat gràcies a les Xarxes Socials, de vegades, animats per l’anonimat que proporcionen, un llenç perfecte per donar força a les seves crítiques zero constructives.

Per això, avui dia estem rodejats de persones així, persones tòxiques. Com he dit abans, no els reconeixem fàcilment i, molts cops, som incapaços de detectar-los. Estant dins la societat, en el nostre dia a dia, ja sigui en la família, en les amistats, en el treball…; arriba un moment, sigui quin sigui en les nostres vides, en el qual t’adones que aquella persona/es no et deixen avançar, et sents frenat i, o no saps el perquè, o bé sí que el saps, però no ho vols veure. No vols ser conscient que aquell amic, company, família… aquella persona de la teva realitat, a la qual havies anteposat per damunt de tot, quan has necessitat aquella resposta dins el teu dubte o la força que de vegades està absent, esperant que ell/a t’ho donés, t’arriba el moment i ho veus… és un “retestinado”. Aquesta persona mai et donarà l’ajuda que necessites, la força, ni una solució, és més, al contrari, la seva essència és estar en contra de tot encara que sigui el camí correcte.

Autor: