Agents de la Guàrdia Civil del Paprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) i del lloc de Tortosa, investiguen a dos veïns de la localitat de La Galera per ser responsables d’un presumpte delicte de furt, en interceptar-los transportant 105 kg de garrofes en el terme municipal de Godall.

Les patrulles es trobaven realitzant servei de vigilància per la demarcació, consistent a vetllar per la conservació de la naturalesa i del medi ambient i van localitzar a dues persones a l’interior d’una finca amb actitud sospitosa, carregant uns sacs en un vehicle.

Els agents van interceptar el vehicle quan abandonava la finca i després de la identificació dels ocupants, van comprovar que transportaven 105 kg de garrofes distribuïdes en 16 sacs i que no disposaven de cap mena de permís ni autorització del propietari de la finca per a fer-lo.

Per aquest motiu, els agents van realitzar les gestions pertinents per a la localització del propietari de la finca, amb la finalitat que pugui interposar denúncia sobre els responsables del presumpte delicte de furt.

No és d’estranyar que cada vegada se de més aquest tipus de delictes, ja que la garrofa s’ha convertit en un bé molt benvolgut en el món culinari i farmacèutic, pel seu ús com a substitutiu del cacau, font de proteïnes i dietes sense glútens entre altres. Per aquests motius s’ha convertit en una dels llegums més cars del mercat i alhora més susceptible d’aquesta mena de fets.

Els fets es posen en coneixement del Jutjat de Guàrdia d’Amposta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.