El diputat al Congrés i secretari d’organització del PDeCAT, Ferran Bel, ha interpel·lat  el president del govern, Pedro Sánchez, i l’hi ha recriminat el judici del passat dilluns a  l’alcalde de Roquetes Paco Gas pels fets de l’1 d’octubre. Bel ha denunciat que “tot i  viure en una democràcia hi ha anomalies polítiques i democràtiques”, referint-se al  judici a Gas pels fets de l’1 d’octubre. En aquesta línia, el diputat ha reclamat “solucions  polítiques a conflictes polítics” i que cesi la persecució judicial als líders polítics  independentistes. “Si l’amnistia no és la solució, plantegi vostè una alternativa”, ha  reblat Bel. 

Bel també ha qüestionat que el govern “sigui capaç d’executar els 27.000 milions  d’euros de fons europeus previstos als pressupostos per aquest 2021”, i ha indicat  que “el govern central, en el seu quadre macroeconòmic, fiava quasi tres punts  del creixement del PIB a l’aplicació d’aquests 27.000 milions”. Davant d’aquest  escenari, Bel ha instat a Sánchez a aclarir “quina és la previsió d’aplicació del Pla de Recuperació durant el 2021”. 

D’altra banda, el portaveu demòcrata ha preguntat “si el pla de reformes que avui es  presenta inclou el règim sancionador contra la morositat empresarial, moltes  pimes avui tindran una gran alegria”, i ha afegit que, tot i que això neix d’una iniciativa  presentada pel PDeCAT, si el govern espanyol ho legisla el PDeCAT hi donarà suport.  En aquest aspecte, Sánchez no ha adquirit cap compromís en concret. 

Per últim, en relació a l’estat d’alarma, Bel ha indicat que “és un dels temes que més  ens preocupa, i demanem saber en base a quina estructura jurídica es podran  prendre les mesures que calguin per combatre la pandèmia si l’estat d’alarma  decau”. Així, ha qüestionat que “si l’estat d’alarma ja no serà necessari a partir del  10 de maig, per què ho és a dia d’avui si la situació de la pandèmia no haurà canviat en excés”. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.