L’ajuntament de Móra la Nova es planteja adquirir solars al casc antic per impulsar l’accés dels joves a l’habitatge. La idea és cedir els terrenys municipals a cooperatives per tal que els posen a lloguer assequible. És un dels projectes de futur del govern municipal que encapçala Francesc Xavier Moliné. Com també ho són la implantació de plaques solars al polígon industrial o els usos turístics del complex ferroviari del municipi.

“Que el jovent puga tindre amb 30.000 o 40.000 un pis en propietat o lloguers molt accessibles, el jovent deixa de marxar del poble perquè no troba cases. El jovent necessita llogar, de vegades no pot ficar-se amb una hipoteca, intentem que trobe pisos de lloguer o pisos per comprar per aquest preu. Una cooperativa que no hi ha guanys, i terrenys de l’ajuntament que cedeix durant 25 anys per exemple, això pot revertir a la població”, ha assegurat l’alcalde de Móra la Nova.

Per una altra banda, també hi és sobre la taula l’hidrogen verd. Des de Móra la Nova demanen que la producció es quede al territori. “Hem de ser capaços de produir hidrogen. Tenim les plaques, tenim l’aigua, que això no acabe produint-se al final al Camp de Tarragona. Que aquesta oportunitat es quede a l’interior. Si s’ha de produir al Camp de Tarragona perquè tenen la necessitat de consum allí, no tenen les plaques, tenen el consum final, és cert, llavors aquí hem de trencar la llança perquè la producció d’hidrogen es quede a l’interior”, ha afegit Moliné.

Mira l’entrevista completa de Francesc Xavier Moliné aquí:

 

Periodista.