La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha acusat el Govern de seguir “jugant amb el futur” de milers de famílies que viuen de la restauració i l’oci nocturn, i li ha exigit un calendari de desescalada clar. “La Generalitat no està fent les coses bé“, ha apuntat el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, que insisteix que les restriccions s’estan confirmant com a “arbitràries, injustificades i desproporcionades“. En paral·lel, la patronal lamenta la “rectificació” de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que aquest dilluns ha posposat l’obertura de la restauració al vespre i l’allargament del toc de queda. “Es tracta d’una nova galleda d’aigua freda”, ha criticat la FECASARM.

Les paraules de Budó de fa uns dies en el sentit d’ampliar horaris i retardar el toc de queda per donar aire a la gent i als negocis han quedat en no res“, ha recordat la patronal de l’oci nocturn. “Aquests reconeixements, canvis de criteri i la gran inseguretat jurídica i incertesa que provoquen, deixen cada cop més clar que la Generalitat no està fent les coses bé”, ha insistit Boadas, que es mostra convençut que en breu quedaran en evidència “els greus errors” de les autoritats amb les mesures de restricció a comerços, restauració i oci nocturn. “Per a molts empresaris però ja serà massa tard. El 60% de les empreses es troba al límit de la seva supervivència i el 20% ja ha tancat“, ha assenyalat el secretari general de la FECASARM.

Boadas calcula que les pèrdues de l’oci nocturn ja superen els 4.000 MEUR i les de la restauració els 12.000 MEUR només a Catalunya.

“No ens podem permetre un altre estiu en blanc”

La FECASARM aposta per fórmules innovadores que facin possible el funcionament de tots tipus de locals interiors amb un 100% de seguretat per al seus usuaris a través de test i gestió del seu resultat a través d’un codi QR intransferible i la instal·lació als locals d’uns aparells que eliminen la covid-19 a l’aire. “Estem preparant una prova pilot i a l’espera que la Generalitat hi doni el vistiplau“, ha avançat la patronal de l’oci nocturn, que considera “imprescindible” no fiar-ho tot a la vacunació i la immunitat de grup. “La major part de les empreses no arribarem. La nostra única vacuna és l’econòmica, podent obrir o amb ajuts“, ha apuntat Eduardo Abenójar president de l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS).

No ens podem permetre el luxe de passar un altre estiu en blanc“, ha conclòs Abenójar.

Autor: