Este dijous a la tarda es reuneix el Ple de l’Ajuntament de Sant Jaume de forma extraordinària per aprovar les al·legacions al Pla de Protecció del Delta del MITECO. El consistori ha optat per recollir totes les aportacions i suggeriments dels grups polítics i les entitats socioeconòmiques del municipi en únic document consensuat. Un cop s’aprove la ciutadania podrà adherir-s’hi.

Joan Castor Gonell, alcalde de Sant Jaume d’Enveja creu que el pla del MITECO mostra una voluntat, encara que l’ajuntament presentara al·legacions. “Pensem que és important, quan es parla de protegir el Delta, no només fer-ho com a espai físic, sinó també de protegir tota l’activitat econòmica i tota la ciutadania que aquí viu”, assegura l’alcalde. “D’este pla esperava un document que contingués uns objectius, unes actuacions, un calendari, una temporalització d’estes actuacions i possiblement un finançament d’estes actuacions. Sembla que hi ha una voluntat per part del ministeri de què este treball evolucione cap a un pla real de protecció del Delta”.

“S’han de fer els estudis d’impacte necessaris per a generar una protecció com Déu mana a tot el Delta a base d’aportació massiva d’arenes marines massives en draga, s’han de recuperar els camins de guarda”, recalca Gonell. A més, també defensa que “s’ha de recuperar l’antiga Gola de Llevant, provocant que la sortida del riu siga recta. Això faria que la distribució dels sediments siga simètrica”.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.