Just quan es compleix el primer aniversari del confinament domiciliari decretat pel govern de l’Estat espanyol, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries treuen a la llum un documental que recull aquells 55 dies històrics a través dels missatges i cançons que els músics ebrencs van dirigir cada dia a milers de ciutadans de Catalunya. A través de les xarxes socials de facebook i instagram, no hi va haver cap dia sense una cançó improvisada o una intervenció, carregada d’ironia o de tendresa, per part d’alguns d’aquests personatges de l’imaginari dels Quicos, a cavall entre la cultura rural i la modernitat.

El documental recull durant 40 minuts algunes de les accions diàries del grup, combinades amb entrevistes que responen d’una banda els personatges de ficció (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries) i també els músics que els han creat (Arturo Gaya, Quique Pedret, Jordi Fusté o Josep Lanau). La publicació del decret de confinament, les rodes de premsa dels governs estatal i autonòmic amb polítics, militars i epidemiòlegs, els quilòmetres d’exercici físic sense sortir de casa, el dolor per les primeres morts, la solidaritat entre veïns, la primavera robada, la Setmana Santa i el Sant Jordi confinats, el canvi d’hora, l’anunci de la nova normalitat, els concerts en streaming, les mascaretes, les ganes de recuperar el carrer i l’aire lliure… Tot queda reflectit en aquest treball periodístic, produït i dirigit pels mateixos Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

‘Crònica de confinament’ es podrà veure dilluns 15 de març a les 22.30 hores per Canal Terres de l’Ebre i en reemissió el dimarts a les 17h, dimecres a les 14.30h, dijous a les 00.30h, dissabte a les 23.30h i diumenge a les 14.30h. També a partir d’aquest moment, els Quicos publicaran el documental a la seua web i a les xarxes socials.

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries no deixen de treballar i preparen el retorn de la música als escenaris i al carrer. Un del seus projectes es una ‘Gira insòlita’ per petits espais no habituals, pensada a mida per portar la música a cada racó del país.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.