16 centres educatius d’arreu de les Terres de l’Ebre han participat en l’acte institucional organitzat per la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de Tortosa, per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Un acte híbrid que s’ha pogut seguir a través de Canal Terres de l’Ebre. La participació de l’alumnat ha estat gravada prèviament, tant la lectura del manifest com les representacions teatrals.

La col·laboració i participació dels centres educatius de les comarques ebrenques serà totalment telemàtica. Ha estat prèviament gravada, tant la lectura del Manifest Institucional “Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponables” a càrrec de l’alumnat de les escoles: Lluís Viñas de Móra d’Ebre, Institut-escola 3 d’Abril de Móra la Nova; Divina Pastora i Saba Verda (Vinallop), Ferreries, Sant Llàtzer i Sagrada Família de Tortosa; Jaume Balmes de Santa Bàrbara; Agustí Barberà i Sagrat Cor d’Amposta; Raval de Cristo de Roquetes; Maria Garcia i 21 d’Abril de L’Aldea i Ramon y Cajal d’Ulldecona; com també les representacions teatrals dels contes, que formen part de la publicació “Som fortes i valentes”: “Hannah, la noia diferent”, a càrrec de l’Institut-escola El Temple i “I per què no?” amb l’alumnat de l’Escola Remolins, ambdues de Tortosa.

Carme Valls, la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, ha cridat a la col·laboració dels hòmens: “La campanya increpa als hòmens a què canvien esta forma d’actuar, perquè només ho aconseguirem quan s’impliquen i que realitzen les tasques de la llar igual que les dones”. Per una altra banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha clamat per la igualtat: “Esperem que algun dia puguem celebrar que hi ha una plena igualtat i que no ens calga reivindicar que encara ens falten passos per a poder viure en una plena igualtat entre hòmens i dones”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.