El passat diumenge 28 de febrer, es va celebrar el Campionat d’Espanya Absolut de Cros Individual i per Comunitats Autònomes a Getafe, amb una gran actuació dels atletes catalans. Els últims a entrar en acció van ser el bateà Adam Maijó i Hugo de Miguel, tots dos estrenant-se en els 10.200 metres de la categoria Sub-23.

Maijó, que aquest hivern ha preparat específicament la pista coberta, aconseguint marques de 3.45.38 en 1.500 metres i 8.00.11 en 3.000, i que acabava de superar la Covid-19 que li va impedir participar en els Campionats d’Espanya baix sostre Sub-23 i Absolut, va aconseguir incrustar-se en el top-10 amb un crono de 33.37, després de patir una caiguda en una dels “paranys” del sinuós recorregut, que no li va impedir acabar amb una més que meritòria novena posició després de remuntar des del divuitè lloc.

Per la seua part el sorià va aconseguir un més que meritori cinqué lloc, en una carrera en la qual va començar apuntant en els llocs davanters en els primers compassos, per a posteriorment administrar les seues forces i deixar-se caure a un segon grup que abandonaria definitivament en l’última volta per a entra a la línia d’arribada després d’Eduardo Menacho, que es va penjar la medalla d’or, Vicente Viciosa i Alejandro Onís que completaven el podi i Miguel Baidal en quarta posició.

Triomf de la catalana absoluta masculina

L’equip català Absolut Masculí ha aconseguit la victòria i suma un altre títol al palmarès de la Federació Catalana aconseguint la cinquantena victòria en aquesta categoria. Aquest títol ha estat gràcies a la tercera posició i medalla de bronze individual de Abdessamad Oukhelfen, la cinquena de l’Ayad Lamdassem i la novena de Santiago Catrofe. En la classificació per autonomies Catalunya va quedar en cinquena posició.