La Casa de l’Artista en Terres de Cruïlla, a la Sénia, està desenvolupant un projecte foto literari a partir de la 25a residència amb el fotògraf Juan Carlos Luna Monfort. Després de presentar més d’un centenar de fotos, de les quals van ser seleccionar-se 50 per votació popular, ara són font d’inspiració per a escriure un text per cada fotografia.

L'”Objectiu 12-20, un gran angular” és el projecte de la 25a residència de la Casa de l’Artista en Terres de Cruïlla, amb el fotògraf Juan Carlos Monfort. En la primera fase, Luna va presentar un total de 110 fotografies de la Sénia i els seus voltants sota la premissa “Si no podem portar gent a la Sénia, portem la Sénia a la gent”.

Després de ser presentades, la gent podia votar aquestes fotografies per deixar una cinquantena. Fins a 68 persones van donar la seua opinió, amb una mitjana de 32 fotografies votades, deixant un mínim de 10 vots per imatge i un màxim de 40, tot un èxit de participació segons Carles Molins, coordinador de Produccions Impossibles, l’Associació darrere de la Casa de l’Artista en Terres de Cruïlla. A més, en el primer cap de setmana després de la seua publicació, el vídeo amb les 110 fotografies va ser vist per més de 700 persones.

Ara, en la segona fase, les 50 fotografies escollides serveixen d’inspiració perquè se’n facen escrits. Aquests es poden presentar al formulari del web del projecte Fotoliteraris d’impossibles.cat. Només és possible presentar un text per fotografia i l’extensió màxima ha de ser de 2021 caràcters. Cada autor pot participar en un màxim de dues fotografies i, per tant, dos texts. A més, els escrits poden ser de qualsevol variant literària: narrativa, prosa poètica, poesia, assaig, etc. Tot el que inspire la fotografia escollida.

D’aquest treball, posteriorment se’n farà una publicació impresa, una manera de substituir l’habitual exposició presencial que es faria en aquests casos, tot i que no es descarta fer-la en un futur, quan la pandèmia.

Fes-te “Còmplice” de la Casa de l’Artista en Terres de Cruïlla

Produccions Impossibles, associació darrere de la Casa de l’Artista en Terres de Cruïlla, està darrere de tota mena d’iniciatives culturals sense afany de lucre. Els creadors i les creadores poden fer estades de treball a les residències, que organitzen des del novembre de 2018.

Com no depenen econòmicament de cap administració, recorren al suport econòmic voluntari. Per això, han creat aquests “Còmplices” amb diferents nivells de complicitat. Com més s’aporta, més possibilitats hi ha de guanyar en els sortejos d’obres cedides pels residents o altres delicatessen. A més, se’ls anomena al web i en coses que editen. A més, els “còmplices” formen part d’un grup on fer propostes, opinar i suggerir.

L’aportació econòmica es pot fer durant els actes que organitzen i fent un ingrés al compte corrent ES 3140 0001 9100 1449 160 amb el concepte “Còmplices” i el nom de qui fa l’aportació. També demanen una forma de posar-se en contacte amb qui face el donatiu, ja sigue per correu electrònic, telèfon mòbil, etc.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.