La patronal del joc, PATROJOC, ha lamentat que les noves mesures de flexibilització de l’activitat comercial aprovades pel Procicat aquest divendres “excloguin” al sector. L’organització ha assegurat que no hi ha “cap raó” de salut pública per prendre aquesta decisió i l’ha titllada d’una “discriminació manifesta i deliberada” cap a un sector “especialment segur” en matèria sanitària. La patronal ha recordat que el control d’accés a aquests locals permet ser “molt estrictes” amb l’aforament i comptar amb una traçabilitat total en cas de contagis. Davant aquesta situació, PATROJOC ha reclamat la reobertura dels salons i ha demanat que aquests establiments tinguin el mateix tracte que qualsevol altra activitat comercial.

Cal recordar que aquest tipus d’establiments són un comerç com qualsevol altre i que, a més, s’han aplicat mesures de seguretat addicionals com ara la instal·lació de mampares entre màquines, la desinfecció d’aquestes després de cada ús, la ventilació i la renovació permanent de l’aire, la presa de temperatura i el gel hidroalcohòlic, entre altres mesures“, ha assegurat el president de la patronal, Carlos Duelo.

L’organització també ha afirmat que el mateix Síndic de Greuges va reclamar la setmana passada al Govern que valorés la reobertura dels salons de joc, perquè no existeix cap evidència que aquests tinguin incidència en la propagació de la pandèmia.

Autor: