Segueix la polèmica entre la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i el COPATE pels tractaments de mosca negra al riu Ebre. En les últimes declaracions, Joan Alginet, president del consorci, ha assegurat que tot i que la CHE ho desmenteix, el seu treball tècnic rep objeccions i dificulta l’efectivitat dels tractaments per combatre la plaga.

“El control i la planificació per poder detectar les larves i poder fer el tractament i siga efectiu reunix una sèrie de variables, com el control del caval de l’Ebre, i ens trobem amb molts de problemes. No acusem a la CHE de tindre una obsessió amb la nostra feina, però sí que de les decisions que es prenen ens trobem en complicacions”, assegura el president del COPATE.

Alginet ha manifestat la necessitat que la ciutadania de les Terres de l’Ebre sapigui el treball tècnic que es fa des del Copate i la falta de garanties i les dificultats amb les que es troben a l’hora de fer els tractaments quan correspon. Per últim Alginet ha demanat a la CHE i les centrals hidroelèctriques capacitat d’empatitzar i sensibilitat amb treball que es fa i demana que es generin complicitats amb el territori i amb el consorci.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.