L’Alavés Gloriosas és equip de promoció. Les jugadores de Mikel Crespo ho van assolir a falta d’un partit per cloure la primera fase de la lliga (aquest proper cap de setmana amb la visita a les instal·lacions de Sany Joan Despí a la ciutat esportiva del Barça) i dos partits encara per recuperar (al camp del Saragossa que està previst per al 7 de març i el cap de setmana següent davant l’Osasuna), després d’imposar-se per 2 gols a 1 davant un rival que lluita per entrar dins les quatre primeres places que donen lloc a disputar la fase d’ascens i un dels dos equips que ha pogut derrotar a les vitorianes a la lliga (1-0 a Recasens), com és l’AEM de Lleida i que després d’aquesta derrota ha perdut el privilegi de la quarta plaça del grup en detriment del proper rival a la lliga, el Seagull de Badalona.

Els gols de Chamorro i Urbani pràcticament en un minut de temps, durant la primera part del partit, van encaminar un partit marcat pel fort vent que va regnar durant la confrontació. Dos incursions d’Ane Miren, que es va convertir en un autètic malson per a la defensa lleidatana, van originar les dues accions pràcticament calcades dels dos gols locals. Després d’un inici de partit igualat els avisos previs de Chamorro i Vera a la sortida d’un córner, al minut 18 una escapada per banda esquerra d’Ane Miren li permetia ficar una centrada al segon pal on Chamorro no perdonava i feia pujar el primer al marcador. Tan sols un minut més tard, amb les lleidatanes encara no havent assimilat el gol encaixat, una pilota en profunditat per l’esquerra de l’atac li permetia a Ane Miren ficar la centrada de nou al segon pal on Urbani llençant-se en planxa de cap ampliava les diferiències per a les blanc-i-blaves. Resultat amb que s’enfilaria el camí de vestidors amb el 2-0 al marcador.

A la represa va intentar reaccionar el conjunt de la Terra Ferma, conscient del que s’hi jugava en aquest partit, i va pressionar més a dalt. Una dinàmica que aviat acabaria en gol després d’un avís en una rematada de Pixu que contralava la portera Cris Cornejo i una altra rematada de Andrea Gómez que desviava a córner. Fins als 67 minuts, quan la mateixa Andrea atzivava un tret potent des de la frontal que entrava per l’escaire dret de la porteria de l’Alavés. S’obria un altre partit amb intercanvi de cops per ambdós conjunts. Tot just, dos minut abans del gol visitant, havia entrat al camp la roquetera Emma Martin en substitució de Naima.

L’AEM va arriscar i va fer un pas endavant cercant el gol de la igualada. Moment en el qual l’Alabés intentava aprofitar les contres per a matar el partit, amb una Ane Miren molt incisiva que va causar estralls en la defensa visitant, però no va aconseguir materialitzar les ocasions.