Condemnen l’exdirector d’Agrofruit, Xavier Guarner, a 2 anys i 3 mesos de presó, una multa de 3.000€ i a pagar una indemnització de 800.902,16€, com a responsable d’un delicte societari de falsedat documental. El tribunal ha decidit desestimar el recurs d’apel·lació que havia interposat contra la sentència del Jutjat del Penal núm. 1 de Tortosa.

La sentència recorreguda afirmava que Guarner va decidir ocultar la situació financera de l’entitat i muntar un sistema de facturació fictícia a clients per a aconseguir bestretes de finançament, sistema que es va aplicar fins al 2009. Guarner havia maquillat amb facturacions fictícies, subvencions inexistents i compravendes entre les dos societat de l’empresa un deute de fins a 50 milions d’euros. L’empresa va superar un concurs de creditors però a finals del 2018 va acabar tancant.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.