El secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Moran, s’ha compromès davant la Taula de Consens a incorporar la sensibilitat del territori al Pla de Protecció del Delta de l’Ebre que es troba a consulta pública des de principis del mes de febrer. Així ho va avançar l’alcalde de Deltebre en la celebració del Ple Municipal, celebrat este dimecres a la nit, on va explicar també que ha intentat arribar a un acord amb Costes de l’Estat per a desencallar l’aprovació del POUM, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.

La reunió entre el Ministeri i la Taula de Consens va celebrar-se dimecres al migdia, via telemàtica, i els representants de la Taula van transmetre al Ministeri la inquietud i la preocupació que el Pla ha despertat al territori, amb la incorporació de fins a 800 hectàrees de superfície al domini públic marítim terrestre. Segons va avançar al Ple l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el Ministeri s’ha compromès a fer canvis al Pla i convocarà en breu als tècnics de la Taula per tal de poder incloure la visió del territori.

La Taula de Consens i l’Ajuntament de Deltebre treballaran igualment per a la presentació d’al·legacions al Pla de Protecció del Delta amb l’objectiu de reconduir l’estratègia del Ministeri. Més enllà de les al·legacions tècniques, l’Ajuntament de Deltebre promourà una campanya de recollida d’al·legacions per part de la ciutadania. A més, el Ple Municipal ha aprovat el reglament del nou Consell Municipal de Defensa del territori que comptarà amb la representació del diferents sectors i entitats afectats directament pel Pla Delta.

D’altra banda, encara en el marc de la sessió plenària d’ahir a la nit, l’alcalde va explicar també que ha enviat al Ministeri una proposta per tal de desencallar l’aprovació del POUM, que ha rebut dos informes desfavorables de Costes de l’estat. L’ajuntament demana que es pugue emetre un informe favorable condicionat per tal que es pugui aprovar el planejament de manera parcial i començar-se a desenvolupar a tota la part del terme municipal no afectada per Costes.

Soler ha enviat fins a dos cartes a Costes de l’Estat i encara està pendent d’una resposta. En el Ple d’anit també es van aprovar diverses mocions polítiques de suport al conseller Bernat Soler, de suport a l’amnistia i al raper Plablo Hasel. El Ple en canvi va rebutjar la proposta d’Esquerra Republicana de crear una Comissió Municipal del Patrimoni.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.