El Base Oviedo afronta una nova jornada, la tercera de la segona volta, líder de la categoria de primera nacional d’handbol masculí i amb la intenció de mantenir aquest privilegi davant un dels equips amb majors dificultats de la lliga, el Lafuente Pereda, que lluita per eludir el descens i ocupa la dotzena posició amb només sis punts. Els càntabres, encadenen des de l’inici de l’any tres derrotes i una sola victòria, ara fa tot just tres jornades, contra la Universitat de Valladolid en un duel on hi havia molt en joc.

Els del tortosí Toni Malla vol retrobar-se amb la victòria davant l’afició després de patir l’ensopegada davant el Balonmano Soria (22-26) en el primer partit de la segona volta i cedint el gol-average particular davant el sorians en cas d’empat a final de lliga. Era el segon partit que perdien i tots dos a casa. Els asturians no poden cedir més punts en la lluita per l’ascens i amb aquesta premisa sortiran davant el conjunt càntabre, intentant allargar les bones sensacions amb el triomf solvent de la setmana passada contra el Balonmano Tarzaona al qual s’imposaven per dotze gols de diferència (20-32). Els ovetenses tenen a Maxi Cancio, que es recupera de la seva lesió a la mà, com a única baixa mentre el juvenil Jaime González podria debutar amb la samarreta del primer equip.

L’entrenador ebrenc es mostra satisfet per com ha treballat l’equip al llarg dels últims dies “Ha estat una bona setmana d’entrenament. Hem insisitit molt en l’apartat físic i hi ha hagut molta càrrega. Ens prenem el partit amb responsabilitat. Ho afrontem amb total respecte i volem aprofitar que tot el treballat es vegi en la pista”, deia Malla que insistia en el fet que no es poden relaxar “Cal seguir amb les bones sensacions i creixent en el sistema. Amb això, cal anar a guanyar els dos punts, és el vital ara mateix”, reblava. Sobre el debut de Jaime González recalcava que “el convocarem. Amb la pandèmia, el juvenil no està jugant. Vaig decidir donar-li l’oportunitat. És un xaval que, si segueix les directrius del cos tècnic, pot arribar a consolidar-se en el primer equip”, admetia el tècnic que deia que “un senyal per als nois de la nostra base, que vegin que es confia en la pedrera. Volem tenir el màxim de jugadors d’Oviedo en el nostre projecte”.

Pablo Martínez i Alejandro Lozano seran els encarregats de dirigir el partit que arrancarà a partir de les 19 hores de la tarde al pavelló municipal de Vallobín amb la presència del públic restringida com en els anteriors partits. El duel podrà ser seguir a través de l’streaming de la pàgina web del club.