Apoteòsic! Així va ser un partit on el Club Volei Roquetes va donar un cop de puny damunt la taula i que va tenir tots els ingredients: remuntar un marcador en contra, cedir el primer set de tota la temporada en contra, derrotar al rival més directe i fer un pas gairebé definitiu per assegurar-se la presència a la fase d’ascens.

El duel s’iniciava amb els nervis visibles entre les files roquetenques, conscients de la importància de l’enfrontament entre el líder i el tercer classificat, el Barça Voleibol que es presentava a n’aquest partit a una diferiència respecte als del Baix Ebre de deu punts i buscava retallar el desavantatge. Els jugadors culers, amb fins a quatre jugadors del primer equip de Superlliga, iniciaven el partit molt ficats i aprofitaven els dubtes locals que propiciaven nombrosos errors no forçats. Després d’un inici igualat en el tanteig on els blaugrana sumaven el primer punt del partit amb una rematada potent a la que no podia respondre Isaak, els roquetencs anaven a remolc en el resultat amb el 3-8 que trencava Héctor amb una rematada inapelable des de l’esquerra que trencava inicialment la ratxa dels culers i el partit arribava fins a l’empat a 10 després de la reacció local. Tot i així, tornava a marxar el Barça amb el 12-16 que motivava el primer temps mort del tècnic roquetenc Agustín Rodríguez. El partit seguia incert i arribava al tram final amb igualtat fins que els roquetencs es situaven a un sol punt amb el 21-22, fet que obligava al tècnic visitant Paul Salleras a demanar un temps per mirar de trencar la dinàmica local. No obstant, amb un bon bloqueig de l’equip roquetenc per l’esquerra de l’atac els servia per empatar (22-22). Llavors un servei que es perdia directament fora d’Aleix i una bona rematada d’Héctor des del carril esquerre feia arribar al tram decisiu amb igualtat al marcador (23-23). Llavors Liovi feia un servei per assegurar que es jugués la pilota però no obstant amb una bona rematada escorada per l’esquerra de l’atac els donava el primer punt de set al Barça. Un set que tancaven amb un servei directe que sorprenia a Isaak que no podia arribar a taponar la trajectòria de la pilota que botava sobre la mateixa línia i li donava el primer set al conjunt de Salleras, en 23 minuts de joc. Un set que trencava la imbatibilitat del Roquetes a camp propi de tota la temporada on havien sumat tots els partits fins ara amb marcadors de 3-0.

Tocava reaccionar. Fruit d’una defensa molt ordenada i un servei tàctic molt efectiu els de Roquetes es sobreposaven al segon set on tot es va posar de cara als roquetencs que es van soltar i van sortir concentrats a empatar el partit. Amb el 8-5 i el 13-6 Paul Salleras va intentar trencar-los el ritme als locals que tot i així seguien imprimint un fort ritme de joc i arribaven al tram final on Ferran situava amb una bona volea el màxima avantatge del set (24-14). Tenien 10 pilotes per assegurar l’1-1. Fernando era l’encarregat de servir i el Barça podia neutralitzar la sacada potent del jugador roquetenc, obrint el joc cap a la banda dreta on després d’una primera rematada bloquejada per Liovi i Ferran, en la segona acció estavellaven la pilota a la xarxa donant-li el primer punt de partit per als locals després de dinou minuts de partit.

Amb el partit igualat al Roquetes se’l notava molt més relaxat i seguia insistint per a remuntar i encarar el set decisiu amb avantatge al marcador amb el 2-1. Liovi amb una rematada potent des de la dreta, segellava el primer punt del tercer parcial.  Tot i marxar de tres punts al marcador amb l’11-8, els culers reaccionaven sabedors de la importància del punt i arribaven a empatar a 12 arran d’un servei de Fernando que s’estavellava a la xarxa. El partit a partir d’aquí seguia amb alternança de punts fins al 23-23. En aquest moment una pilota que es perdia fora molt ajustada a favor dels roquetencs, va ser considerada nul·la per l’àrbitre del partit en tenir dubtes tant l’àrbitre principal com el jutge assistent d’on havia botat. Es va repetir el servei que després d’un intercanvi de cops dels dos conjunts resolia el Barça amb una rematada que es perdia novament fora per molt poc. Aquest cop l’àrbitre la va veure clara i la marcava favorable al Roquetes, que disposava de pilota de set. Liovi al servei. La ficava en joc amb un servei liftat que recepcionaven bé els visitants que provaven de sorprendre per la banda esquerra de l’atac on Sebas i Redu estaven molt atents per bloquejar fins a tres cops fins que a la tercera tancaven el punt i li donaven avantatge als d’Agustín Rodríguez que havien estat capaços de remuntar el partit. Un punt especialment celebrat pels jugadors roquetencs i la banqueta. El set més llarg del que es porta fins ara de temporada i que va durar ni més ni menys que 27 minuts.

Després d’haver fet el més difícil, tocava tancar el partit. Els blaugrana semblaven recuperar les bones sensacions del principi del partit quan es situaven amb un 8 a 12 favorable, màxim avantatge del parcial que disposava el conjunt de Paul Salleras. Va reaccionar el tècnic roquetenc Agustín Rodríguez sol·licitant un temps mort que va sorgir efecte donat a que el Roquetes es situava un parcial de 7 a 2 que li permetia situar-se amb un 15 a 14 favorable després d’una pantalla de Liovi, que va fer un partit espectacular. Seu va ser el següent punt també, després que els roquetencs salvessen ‘in extremis’ entre Issak i Fernando que la tornava a camp contrari en darrera instància, la pilota li arribava a Busquets que feia una rematada centrada que salvava Sebas i després Isaak li col·locava a Liovi que podia rematar des de la dreta de l’atac sense que els jugadors visitants la puguessen bloquejar, situant el 16 a 14. Un punt molt celebrat altre cop. Moment on el tècnic visitant sol·licitava temps mort. Amb el 17-15, una acció antirreglamèntaria li va suposar la targeta vermella a Busquets, en rematar la pilota amb una puntada de peu, fet que li donava un punt extra al Roquetes que se situava 18 a 15. El Barça estava fora del partit. I tres punts de servei de Ferran i dos més d’Albert amb dues rematades d’un incommensurable Liovi li donaven un avantatge de +8 al marcador que ficava les coses molt coll amunt per als del Baix Ebre (23-15). Era qüestió de temps. Amb una rematada de Vilches s’aferraven al partit els blaugrana tot i que tot feia pensar que la victòria cauria de part roquetenca. El servei de Busquets es perdia fora directament i li donava fins a vuit pilotes de partit al Volei Roquetes. Ho intentaven els homes de Salellas que amb una rematada centrada aconseguien el 17 punt, fins que apareixia la figura de l’home del partit, Liovi, que connectava una rematada creuada que tancava el partit i desfermava l’alegria del conjunt roquetenc.

Després d’aquesta victòria són 13 punts els que li treu el Volei Roquetes respecte al tercer, a falta de divuit per disputar. En el supòsit de que aquesta setmana sumessen els tres punts en joc a Andorra davant l’Encamp, podrien certificar de forma matemàtica la classificació per a la promoció d’ascens la setmana següent davant el conjunt canari, el filial del Cisneros Alter. Se’ns dubte, una temporada bestial la que està realitzant el Roquetes!