El Joventut de Badalona, després d’haver passat el seu particular ‘tourmalet’ contra els equips capdavanters, es va retrobar amb la victòria tot i haver de patir fins al final del partit davant el coer de la categoria, l’Andratx. Fruit d’un darrer quart pletòric d’encert de les verd-i-negres (28-12) van poder acabar remuntant un partit que se’ls hi havia complicat durant els tres primers quarts afrontant els darrers deu minuts nou punts avall en el marcador.

El partit es va iniciar amb un sorprenent 10-18 per a les mallorquines que mantenien l’avantatge al marcador al descans, després d’empatar a onze punts durant el segon parcial (21-29). Li tocava remuntar a la sortida dels vestidors davant un conjunt que busca evitar les places de descens, però lluny d’optar a aixecar el marcador advers seguien amb una dinàmica de desencerts en els llançaments que propiciava tancar el tercer quart amb un -9 (31-40). Complicat se li ficava el partit per a les de Guillem Abelló, que no obstant van quallar un espectacular darrer parcial on superaven a les de Illes per set punts (59-52) després de completar un darrer quart on aconseguien un avassagador 28-11, destacant els 20 punts de Minata Keita i els 10 d’Elma Dautovic. L’ampostina Paula Curto no va tenir el seu dia fent un 0/8 des del perímetre i tot i ser la segona jugadora en més minuts a la pista (25) tan sols va poder anotar dos punts (un llançament de dos intents).

Una victòria que a més li garantia la salvació virtual a la categoria després d’haver ascendit la passada temporada a Lliga 2. Les badalonines són sisenes amb 31 punts, els mateixos que té el Viladecans tot i ajornar el seu compromís d’aquesta jornada, i estàn a nou punts del penúltim classificat l’Azulejos Moncayo (tot i tenir dos partits pendents de recuperar). En el supòsit de que el conjunt saragossà perdés aquests dos duels la salvació ja seria matemàtica del Joventut. Ara en els sis partits que li resten per tancar la temporada, el conjunt verd-i-negre els afrontarà amb la intenció d’estar dins les quatre primeres places que donen lloc a la promoció d’ascens. Les separen tres punts del que serà el proper rival a la lliga, l’Advisoria Maresme (34), que a la primera volta es va imposar a l’olímpic de Badalona per 44-63.