El president del Parlament de Catalunya i candidat d’Esquerra, Roger Torrent, reclama una nova entesa entre els partits independentistes presidida per un nou full de ruta republicà. Torrent diu que finalment tothom ha assumit que la negociació amb l’Estat és imprescindible i que s’ha de treballar per fer el referèndum inevitable.

Segons Roger Torrent, les relacions entre Esquerra i Junts per Catalunya han estat marcades per la competència electorals els últims anys i això ha donar pas a una nova etapa d’entesa i cooperació. El president del Parlament i número 3 dels republicans per Barcelona diu que el diàleg i el referèndum ha de ser el full de ruta comú. “Amb aquest nou cicle polític amb aquesta nova etapa que s’obrirà a partir de diumenge, les relacions han d’estar presidides per unes altres dinàmiques, les de la cooperació i la coordinació”, afirma Torrent.

“Nosaltres estem disposats a fer el que calgui per la gent d’aquest país, però sempre que sigui un escenari que en permeti avançar i que no només sigui acordat, sinó que tingui per evidència que efectivament anem a una situació millor que l’anterior”, ressalta el President del Parlament.

Torrent insisteix en què no pactaran amb el PSC perquè han avalat el 155 diu. “L’Estat ha fet servir la repressió per modificar les candidatures electorals, que vol dir per intentar que l’independentisme no guanyi”, afirma Torrent. De fet el mateix Torrent ha estat objecte d’un atac informàtic al seu telèfon mòbil per part d’un software d’espionatge només a l’abast dels serveis d’intel·ligència dels Estats.

Periodista.