El Partit Socialista de Catalunya reivindica que a les Terres de l’Ebre es pugui viure en igualtat de condicions que a la resta de Catalunya. Els socialistes asseguren que en aquests darrers deu anys de governs independentistes les Terres de l’Ebre han estat deliberadament excloses de qualsevol avenç, “d’aquí el nostre compromís amb la gent de l’Ebre. Si vols un nou hospital perquè és una urgència territorial des del PSC al govern de la Generalitat ho farem possible. Si vols el desdoblament de l’Eix de l’Ebre, la construcció de l’Anell viari del Delta que pretén relligar les principals poblacions del Delta preveient carrils bici annexos, si vols l’Autoritat Territorial de Mobilitat per coordinar el transport públic i tenir bonificat el preu del bitllet del tren de velocitat alta a 12 euros, cal un canvi al govern de Catalunya per fer-ho possible, un canvi que vindrà de la mà del president Illa”, ha afirmat Joaquim Paladella.

La candidata del PSC, Georgina Ebri, ha afirmat que “des del govern impulsarem un Pacte Nacional pel desenvolupament rural i contra la despoblació, a través d’una estratègia conjunta entre la UE, el Govern de l’Estat i la Generalitat. Els socialistes al govern de la Generalitat farem possible un Pla d’inversions a les comarques rurals amb l’objectiu de capgirar el descens dels darrers anys en la despesa d’infraestructures estratègiques arreu del territori”.

Els socialistes asseguren que volen un país equilibrat, i que això significa, diuen, garantir la diversitat dels seus paisatges, cultures, tradicions, etc. També aposten per l’equilibri demogràfic i la cohesió territorial, ja que creuen que és una assignatura pendent a Catalunya. “Des del govern impulsarem un Pacte Nacional pel desenvolupament rural i contra la despoblació, a través d’una estratègia conjunta entre la UE, el Govern de l’Estat i la Generalitat. Els socialistes al govern de la Generalitat farem possible un Pla d’inversions a les comarques rurals amb l’objectiu de capgirar el descens dels darrers anys en la despesa d’infraestructures estratègiques arreu del territori”, ha assegurat Ebri.

Des del partit dels socialistes també asseguren que faran possible la implantació d’estiudis universitaris de medicina  teràpia ocupacional al Campus Terres de l’Ebre. Ho volen fer per atraure talent als hospitals i serveis de salut del territori. També volen adequar cinc nous cicles formatius de Formació Professional perquè, diuen, els joves d’aquest territori disposin de la formació adient per aquestes noves professions.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.