La Junta Electoral de Zona ha demanat obrir un expedient sancionador contra l’alcalde de la Torre de l’Espanyol per la pancarta dels presos i l’estelada al balcó de l’ajuntament. Arran de la denúncia d’un particular, el consistori de la la Torre de l’Espanyol va rebre dissabte un requeriment de la Junta Electoral de Zona de Reus que els obligava a retirar l’estelada i la pancarta de “llibertat presos polítics” de la façana de l’ajuntament i el mateix dia es van retirar. En el mateix requeriment també es demanava iniciar un expedient sancionador contra l’alcalde de la població, Joan Juncà. “Vam decidir que la trauríem, no regalaré que em facin caure il·legítimament pel fet d’una pancarta”, afirma Juncà.

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol ha assegurat que el dia després de les eleccions les tornaran a posar a la façana del consistori. L’estelada la van traure i la pancarta la van col·locar al balcó d’una casa que està situada al davant de l’Ajuntament. Juncà també ha qualificat d’absurditat que una denúncia particular pugui tombar la decisió d’un govern local. “I aquesta és una manera de fer que permet aquesta normativa arcaica que permet que arran d’una denuncia particular es deslegitimi la feina d’un govern municipal”. Aquesta és la tercera vegada que la junta electoral de zona envia un requeriment per retirar la pancarta i l’estela, però fins ara no havia demanat mai obrir un expedient sancionador contra l’alcalde.

Autor:

Periodista