Atesa la situació epidemiològica que s’està vivint en els centres sanitaris de la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre, i amb la intenció de detectar casos asimptomàtics i d’evitar nous contagis, les direccions de l’Hospital Verge de la Cinta i d’Atenció Primària van instar els treballadors dels centres respectius a participar en un cribratge massiu mitjançant PCR d’autopresa de mostra de frotis nasal.

A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, aquest cribratge va tenir lloc entre els dies 26 i el 29 de gener. Hi va haver una participació del 85% cosa que representa un total de 955 mostres analitzades, 769 a professionals de l’ICS i 186 a professionals d’altres empreses subministradores. Totes aquestes mostres van resultar negatives per al SARS-CoV-2.

Pel que fa als centres d’Atenció Primària, es va fer el cribratge als treballadors entre el 27 de gener i el 3 de febrer, amb un total de 536 mostres analitzades i amb el resultat de 4 PCR positives per a SARS-CoV-2.

La detecció d’aquests infectats a l’Atenció Primària va permetre tallar la transmissió a partir del personal asimptomàtic i incidir precoçment en un lloc tan sensible com és un CAP.

Els bons resultats de la intervenció realitzada es poden associar al treball exhaustiu que es porta a terme durant els estudis de contacte i seguiment dels professionals simptomàtics de forma continuada en el decurs d’aquesta pandèmia.

Tot i aquests bons resultats, cal mantenir les mesures de prevenció implementades als diferents centres de treball per tal d’assegurar el mínim impacte possible del SARS-CoV-2 entre els professionals dels centres de l’ICS.

La Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre agraeix a tots els professionals la implicació i la bona acollida que ha tingut aquest cribratge, i els encoratja a donar continuïtat a les mesures de prevenció i rastreig per a oferir així la màxima seguretat a tota la població.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.