El Govern de la Generalitat impulsarà un front comú a Catalunya contra el Pla de Protecció de Delta proposat pel govern de l’Estat. Els consellers de Territori i d’Agricultura s’han reunit amb els alcaldes i la Taula de Consens del Delta per analitzar el document enviat des de Madrid, el qual consideren una provocació cap a la gent del delta i un acte unilateral per part del govern central. Acusen al Ministeri per a la Transició Ecològica de planificar una retirada incontrolada del Delta, sense proposar actuacions decidides i provocant quantioses pèrdues als sectors productius.

El Pla de Protecció del delta de l’Ebre que l’Estat té a consulta pública ha indignat el territori. L’estratègia del Ministeri per la Transició Ecològica (MITECO) passa, entre d’altres, per comprar i permutar fins a 900 hectàrees d’arrossars i retrocedir la delimitació del Domini Públic Marítim Terrestre, un retorcés del litoral (en alguns punts de 500 metres) al qual s’oposen els agents socioeconòmics del territori. També s’ha retret que el Pla no incorpora cap de les propostes consensuades a través de la Taula de Consens, ni concreta el calendari i els pressupostos dels projectes que s’hi expliquen.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.