L’Alavés Gloriosas de la roquetera Emma Martín torna aquest dissabte a la competició després d’haver-se ajornat el compromís de la setmana passada al camp del Saragossa per positius de coronavirus (el recuperaran el proper diumenge 7 de març a les 12 del migdia). Tot i no jugar, les vitorianes es mantenen al capdamunt de la lliga ara emparellades a vint-i-cinc punts amb el Barça ‘B’ -tot i tenir dos partits més disputats que les blanc-i-blaves- i a un tan sols de distància respecte al proper rival a la lliga, l’Osasuna femení (24).

Les navarreses acumulen quatre victòries de forma consecutiva i des del partit de la primera volta davant les vitorianes, ara fa tot just sis partits, tan sols han cedit una derrota, davant l’Athletic de Bilbao ‘B’ (1-3). En el compromís al Tajonar el resultat va ser d’empat a un gol, després que les de Mikel Crespo salvessin a darrera hora l’empat després que les pamploneses s’avancessin al marcador i empatessin des del punt de penal al temps de descompte.

Debut del darrer fitxatge

Es produirà el debut del darrer fixatge de l’Alabès Gloriosas. Sílvia Ruiz ha reforçat la seva parcel·la defensiva i del centre del camp amb la incorporació, en l’últim dia del mercat d’hivern. La jugadora de Barakaldo compta amb notòria capacitat d’anticipació i intuïció per a interceptar passis dels rivals, gran desplaçament de pilota amb totes dues cames i capacitat d’abastar molt de camp per a donar estabilitat.

Procedeix de l’EDF Logronyo, equip de la Primera Iberdrola en el qual ha militat les quatre últimes temporades i amb el qual va aconseguir l’ascens a la màxima categoria del futbol femení. Compta amb un dilatat palmarès: del Pauldarrak barakaldés, va fer el salt a Lezama amb tot just 15 anys, en la temporada 2008-2009. En les seves set temporades a la pedrera bilbaina va arribar a debutar en el primer equip de l’Athletic Club i, posteriorment, va tenir experiències tant al Saragossa com a l’Oiartzun. A més, va formar part de la selecció d’Euskadi sub-18 i va ser internacional en els Europeus sub-19 de Macedònia en 2010 i Itàlia en 2011.

Ara arriba a l’equip dirigit per Mikel Crespo per a aportar experiència en la recta final d’un curs en el qual les Glorioses són líders i mantenen intacte el somni de l’ascens.