La XIX edició de la Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) ha donat el tret de sortida aquest divendres a la tarda amb l’acte d’inauguració i entrega dels premis de l’oli. Degut a la situació sanitària, aquest acte no ha estat obert al públic i només hi han assistit els guanyadors dels premis. La pregonera de la FIO 2021 ha estat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.
Després dels parlaments de la pregonera, l’alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moline; i la directora de la FIO, Míriam Vinaixa; s’ha fet entrega dels guardons que han estat elaborats per l’Escola d’Arts i Disseny Josep Casadó de Móra la Nova.
L’acte s’ha pogut seguir en directe a través del canal de YouTube del consistori. L’agència Auberge.digital s’ha encarregat de fer l’streaming de l’acte.
En total, al XIX Concurs d’olis d’oliva de les comarques del Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta, s’han presentat 33 mostres d’oli d’oliva verge, 18 del grup de grans productors i 15 del grup de petits productors. El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya ha decidit que els premiats són:
GRANS PRODUCTORS
OLIS FRUITATS VERDS AMARGS:
Finalista: Olis Montané. La Torre de l’Espanyol
Guanyador: Agrícola Sant Josep. Bot
OLIS FRUITATS VERDS DOLÇOS:
Finalista: Food and Comerce SL. Margalef
Guanyador: Mas del Clos. Móra d’Ebre
OLIS FRUITATS MADURS
Finalista: Agrícola Caterra. La Pobla de Massaluca
Guanyador: Agrícola i SC de Ginestar.
PETITS PRODUCTORS
OLIS FRUITATS VERDS AMARGS:
Finalista: Alanterres. Horta de Sant Joan
Guanyador: Biocaseres. Caseres
OLIS FRUITATS VERDS DOLÇOS:
Finalista: Mas Beturià. Batea
Guanyador: Identitat Extra Virgin Olive Oil. Horta de Sant Joan
OLIS FRUITATS MADURS
Finalista: Rius d’Or. La Fatarella
Guanyador: Mas Beturià. Batea