La XIX edició de la Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) ha donat el tret de sortida aquest divendres a la tarda amb l’acte d’inauguració i entrega dels premis de l’oli. Degut a la situació sanitària, aquest acte no ha estat obert al públic i només hi han assistit els guanyadors dels premis. La pregonera de la FIO 2021 ha estat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.

Després dels parlaments de la pregonera, l’alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moline; i la directora de la FIO, Míriam Vinaixa; s’ha fet entrega dels guardons que han estat elaborats per l’Escola d’Arts i Disseny Josep Casadó de Móra la Nova.

L’acte s’ha pogut seguir en directe a través del canal de YouTube del consistori. L’agència Auberge.digital s’ha encarregat de fer l’streaming de l’acte.

En total, al XIX Concurs d’olis d’oliva de les comarques del Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta, s’han presentat 33 mostres d’oli d’oliva verge, 18 del grup de grans productors i 15 del grup de petits productors. El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya ha decidit que els premiats són:

GRANS PRODUCTORS

 

OLIS FRUITATS VERDS AMARGS:

Finalista: Olis Montané. La Torre de l’Espanyol

Guanyador: Agrícola Sant Josep. Bot

OLIS FRUITATS VERDS DOLÇOS:

Finalista: Food and Comerce SL. Margalef

Guanyador: Mas del Clos. Móra d’Ebre

OLIS FRUITATS MADURS

Finalista: Agrícola Caterra. La Pobla de Massaluca

Guanyador: Agrícola i SC de Ginestar.

PETITS PRODUCTORS

 

OLIS FRUITATS VERDS AMARGS:

Finalista: Alanterres. Horta de Sant Joan

Guanyador: Biocaseres. Caseres

OLIS FRUITATS VERDS DOLÇOS:

Finalista: Mas Beturià. Batea

Guanyador: Identitat Extra Virgin Olive Oil. Horta de Sant Joan

OLIS FRUITATS MADURS

Finalista: Rius d’Or. La Fatarella

Guanyador: Mas Beturià. Batea

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.