El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, confirma que les primeres actuacions de la Estratègia Delta podrien començar al segon semestre del 2021. Sabaté considera que una les actuacions més importants serà la de canviar la delimitació del domini marítimo-terrestre per generar una platja natural que aturi l’embat dels temporals. En l’Entrevista de l’Ebre al Dia, Sabaté també ha aprofitat per rebutjar les crítiques cap a Salvador Illa, que aquest dimarts ha deixat de ser ministre per centrar-se en la campanya del 14-F. “Abans fins i tot de què el pla estigui operatiu començarem amb el moviment de sorres i amb les actuacions al delta. Al segon semestre el 2021 probablement hi haurà actuacions en línia de les estratègies que el pla defineix” assegura Sabaté.

Les primeres actuacions de l’Estratègia del govern central per protegir el delta de l’Ebre de la regressió podria començar al segon semestre d’aquest mateix any. Així ho ha apuntat el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté a l’Ebre al Dia. El pla es va presentar al novembre i ara cal tancar-lo amb les aportacions del territori. Un dels punts clau és la nova delimitació del domini marítimo-terrestre que proposa el Ministeri de Transició Ecològica, en alguns punts 500 metres terra endins.

El subdelegat afegix que “una de les estratègies seria generar esta zona de platja entre 200 i 500 metres que no es per a deixar que el mar s’ho menge, sinó per a absorbir l’envit del mar, perquè s’ha demostrat que amb estes dunes i amb vegetació natural que fixa l’arena aguanten molt bé l’envit de les llevantades”. Joan Sabaté s’anticipa: “Això si algun dia s’hagués de fer possiblement, això ja s’haurà de veure, podria afectar propietats que han quedat a la línia de mar, lògicament, sempre que es fa això genera un dret a una indemnització o es poden plantejar permutes a la gent que té arrossars”.

L’exalcalde i exsenador socialista ha defensat també que Salvador Illa hagi deixat aquest dimarts la seva cartera de ministre de Sanitat per dedicar-se a la seva candidatura a la presidència de la Generalitat. “Si tots es focalitzen en Salvador Illa és perquè té moltes possibilitats de ser President de la Generalitat. La major part de les forces polítiques que ara el critiquen fa pocs dies li deien que ho feia molt malament i ara el critiquen perquè dimitix”, critica el subdelegat. Des del govern central, assegura Sabaté, es garantirà l’accés segur al vot per correu en uns comicis on es preveu que les peticions trenquin rècords.

Periodista.