L’Alabés Gloriosas de la roquetera Emma Martín continúa fent passos endavant per assegurar-se la seva presència a la fase d’ascens a la Liga Iberdrola i després d’imposar-se davant un rival directe com l’Athletic de Bilbao ‘B’ segueix líder del grup nord de primera nacional. El partit era especial per dos motius: era el derbi basc de la categoria i a més es commemorava el centenari del club blanc-i-blau.

Tot i això, se li posava coll amunt el partit a les noies de Mikel Crespo quan als primers compassos, arran d’un servei de banda quan només es portaven cinc minuts es produia una centrada al cor de l’àrea on Paula guanyava l’acció amb el pal i ajustava la seua rematada al costat del pal esquerre de la porteria de Cris sense que podés fer res absolutament per evitar el gol. Tocava remuntar. No obstant, aprofitant la inèrcia del gol i tenint en compte que sortien molt més endollades al partit buscant una victòria que els enganxés a la zona capdavantera, les de Jokin Zamorano disposaven d’una acció molt clara als nou minuts. La pilota li arribava a Paula que mirava de marxar del seu marcatge per la part esquerra i connectava una rematada escorada que sortia fregant el travesser. Miraven de reaccionar les locals, però els costava trobar la fluïdesa necessària per generar perill. No era fins a la mitja hora de partit quan Gema provava fortuna des de la frontal de l’àrea en una rematada que es perdia prop del pal esquerre de la porteria visitant (28′). A deu minuts del descans Urbani tenia prop l’empat, en una acció personal dins l’àrea que després de driblar a la darrera defensora rematava i la pilota s’estavellava al travesser després de desbiar-la Juste amb una mà salvadora. Era el preludi del gol. A la sortida del córner penjat al primer pal, després d’un rebuitg la pilota quedava morta al punt de penal on incorporant-se des de segona línia Marta conectava una rematada que significava el gol de la igualada (36′). Això esperonava a les de Crespo que buscaven amb insistència el gol que els permetés marxar als vestidors amb avantatge i la van trobar al temps de descompte. Fruit d’una internada per banda esquerra de l’atac Marta conectava una dura rematada creuada a la que responia Juste i la pilota sortia refusada a la frontal on Gema empalava de primeres un xut ras i creuat que superava l’estirada de la portera que no podia evitar el segon gol del conjunt blanc-i-blau quan passava tot just un minut per sobre del temps reglamentari. Amb aquest resultat de 2-1 s’enfilava el camí dels vestidors.

Aprofitant la inèrcia de la recta final del primer temps, sortien decidides a sentenciar el duel a la represa. Als cinc minuts, en una internada per banda esquerra d’Ane Miren posava una centrada medida al segon pal on Urbani, amb tot al seu favor, rematava desviat fora. La rèplica visitant (ja amb Emma Martín sobre el terreny de joc, sent la primera substitució del conjunt local als 58′ de partit) arribava en una acció on el pal i la fortuna van estar de part de les locals. Una jugada enrabassada on després de diversos rebots li arribava Ane al lateral dret de l’àrea on desbordava per velocitat i posava una centrada al cor de la petita on l’autora del gol, Paula Arana, tornava a guanyar l’acció amb el cap però ara es trobava amb l’encert de la portera local que desviava la pilota al pal. En aquest intercanvi de cops, es gestava l’acció del tercer gol i que resolia l’encontre. Pilota filtrada per a l’internada d’Ane Miren pel carril esquerre, que marxava en velocitat fins al lateral de l’àrea des d’on ficava una centrada rasa i medida al segon pal on Naima li guanyava la partida a la seua defensora per empentar la pilota al fons de la xarxa.

Amb aquesta victòria l’Alabés s’assegura el factor del coeficient particular amb el Bilbao ‘B’ (1-3 al partit d’anada i 3-1 al de tornada) en cas d’empat a final de temporada. Les blanc-i-blaves segueixen líders del grup nord amb 23 punts quan resten 15 punts per disputar-se i tenen un coixí de nou punts respecte a l’AEM de Lleida que ocupa la cinquena plaça amb els mateixos partits disputats. La setmana vinent jugaran contra el Zaragoza (que ocupa la sisena plaça amb els mateixos 16 punts que les lleidatanes, però amb un partit menys disputat) en un nou duel directe en la lluita per estar dintre les quatre primeres places que donen lloc a disputar la fase d’ascens. A la primera volta es van imposar les vitorianes en un enfrontament on van haver de remuntar el gol inicial de les manyes (2-1).

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.